Ma: 2021.01.20. Vissza a főoldalra
RSS
 
Keresés
 
Rovatok
Info 
Hírmix
Az Iregszemcsei Víziközmű Társulat által az önkormányzatnak nyújtott kölcsönöket is vizsgálja a rendőrség
Privatkopo.hu 2020.11.27. 8:40:00

Már a 2012., a 2013 és a 2016. években az Iregszemcse Község Önkormányzata részére az Iregszemcsei Víziközmű Társulat által nyújtott kölcsönök körülményeit is vizsgálja az illetékes bűnügyi hatóság - tudta meg a Privatkopo.hu.Arról a 2020. október 26-án megjelent cikkében írt a bűnügyi portál, hogy sikkasztás bűntett és közokirat-hamisítás bűntett miatt gyanúsítottként hallgatták ki az iregszemcsei önkormányzat volt jegyzőjét, F. Istvánnét. A nyomozás tényét a Tolna Megyei Főügyészség megerősítette: „Valóban indult büntetőeljárás olyan tárgyú feljelentés alapján, amely Iregszemcse község volt jegyzőjét és volt polgármesterét érinti, a nyomozás jelenleg is folyamatban van. Az ügyben egyelőre a volt jegyző gyanúsítotti kihallgatására került sor.”

http://privatkopo.hu/WebArticleShow.aspx?AGM=Joghalo&AN=iregszemcsnyomozas&MN=Joghalo&LN=Hungarian

„Tájékoztatom, hogy a Legfőbb Ügyészséghez 2020. november 2-án benyújtott közérdekű bejelentés ismeretlen elkövetők ellen megnevezésű beadványát, melyben Iregszemcse Község Önkormányzata részére az Iregszemcsei Víziközmű Társulat által 2012., 2013. és 2016. évben nyújtott kölcsönökkel kapcsolatos visszaélésekre utal, a szükséges kivizsgálás érdekében a Tamási Rendőrkapitánysághoz továbbítottam.” - ezt tartalmazza a Paksi Járási Ügyészség 2015. november 15-én kelt hivatalos levele, amelyet egy olvasó juttatott el a Privatkopo.hu szerkesztőségének. Az ügyészség által megjelölt években Süvegjártó Csaba volt Iregszemcse polgármestere, egyben ő volt a víziközmű társulat elnöke is.

         Részlet a  2020. június 24-én kelt könyvvizsgálói jelentésből

Ahogy arról a bűnügyi portál októberben beszámolt: a 2012.február 15-én bejegyzett Iregszemcsei Víziközmű Társulat 2012. november 6. és 2013. december 12. között gyakorlatilag az önkormányzat „házipénztáraként” működött: kilenc alkalommal, összesen 58 millió 400 ezer forint kölcsönt nyújtott a helyhatóság részére. A pénzeket az önkormányzat öt részletben (az utolsót 2014. április 7. napján) visszafizette a társulatnak.

Tóth Szabolcs polgármester a 2020. július 15-i képviselőtestületi ülésen közölte, hogy az előző választási ciklusban az önkormányzat a víziközmű társulat pénzét használta arra, hogy különböző pályázatokhoz az önerőt biztosítsa. Állítása szerint összesen 19 millió 82 ezer forintot emeltek le a víziközmű társulat számlájáról erre a célra, amelyet másfél évvel később az önkormányzat költségvetéséből visszautaltak.

(folytatjuk)

További friss információk
Drogra követelt pénzt a fiú, megkéselte az apa
Még mindig nagy a rend: fiatal férfi akart megerőszakolni egy nőt a gödöllői HÉV-en
Emberölés Balatonszemesen
„Szakmai” megbeszélést tartottak a cigányok Ózdon - karókkal, vascsövekkel, baseballütőkkel
Ismét drogbuli résztvevőire csaptak le a rendőrök Budapest belvárosában
 
Top cikkek
Váratlan fordulat! „Örökösként” jelentkezett a halálra égetett milliárdos volt „élettársa”, akiről az üzletember korábban a gyámhivatalnak azt állította, hogy rendszeresen meglopja, mérgezi - a nő testvére a TEK műveleti főosztályvezetője
Ideiglenes gondnok a később halálra égett milliárdos lányainak: „nem találkozhatnak az apukájukkal a politika miatt”
Egy budai milliárdos furcsa halála: „Makai Zsolt emberei hangoztatták egy társaságban, hogy nincs mitől tartaniuk, mert velük vannak a XII. kerületi rendőrök és néhány fideszes politikus”
A tűzhalált halt milliárdos lánya: „a XII. kerületi rendőrök nemhogy nem segítettek, hanem kifejezetten akadályoztak abban, hogy édesapám életét megmentsem”
Titkok és szolgák: a hülyének nézett ország
Friss cikkek
 
           
ImpresszumKapcsolatMédiaajánlat