Ma: 2019.01.08. Vissza a főoldalra
RSS
 
Keresés
 
Rovatok
Info 
Hírmix
Vádat emeltek az inárcsi családsegítő életét kioltó ex-rendőr ellen - 60 millió forint adósságot halmozott fel
MTI 2019.01.08. 12:41:00

Közfeladatot ellátó személy sérelmére elkövetett emberölés miatt emelt vádat a Pest Megyei Főügyészség azzal a férfival szemben, aki leszúrt egy családsegítőt 2018 nyarán, Inárcson.A vád szerint a volt rendőr Inárcson épített családi házat devizahitelből, de a hitelválság után megemelkedett törlesztőrészleteket nem tudták fizetni. ezért végrehajtási eljárás indult, a házat elárverezték, és a családnak 2018. június végéig ki kellett költöznie.

A vádlott 2018 májusában segítséget kért a lakhatásuk megoldásában az inárcsi önkormányzattól, ekkor fordult a családsegítő szolgálathoz.

A Dabasi Család- és Gyermekjóléti Szolgálat és Központ inárcsi kirendeltségének családsegítője 2013 óta dolgozott ebben a munkakörben. Az asszony többféleképpen próbált segíteni, lakhatási lehetőséget szerezni a vádlottnak és a családjának, de nem sikerült azonnal beköltözhető átmeneti otthont biztosítani.

A férfi 2018. július 10-én bement a polgármesteri hivatalba, ahol arról tájékoztatták, hogy találtak egy helyet, ahova szeptembertől beköltözhetnek, de addig meg kell oldaniuk a lakhatásukat. A feleség erre közölte, hogy a gyerekekkel rokonokhoz költözik.

A vádlott egy átvirrasztott éjszaka után július 11-én, reggel bement a családsegítő irodájába egyeztetni a szakemberrel, aki egyedül dolgozott az épületben. Vita robbant ki köztük, ekkor a férfi a táskájából elővett egy kést, és nyakon szúrta a nőt, aki rövid időn belül meghalt.

Ezután a vádlott átment a közelben levő polgármesteri hivatalba, és feladta magát.

A hatóságok tájékoztatása szerint a férfi a feleségével közösen nevelte a 3 gyerekét, akik közül kettő kiskorú, az egyik fogyatékkal élő.

A szülők - többféle jogcímen - összesen közel 60 millió forint tartozást halmoztak fel.

További friss információk
Vádat emeltek az inárcsi családsegítő életét kioltó ex-rendőr ellen - 60 millió forint adósságot halmozott fel
Tizennégy év fegyház-, illetve tíz év börtönbüntetésre ítélték a bajai testvérpárt - drogot terjesztettek
Gyilkosságért elítélték, megszökött, majd évekig drogterjesztésből élt a százhalombattai férfi
Akkora hisztit vágott le egy pár egy rendőrautó hátsó ülésén, hogy összesen 13 bűncselekménnyel vádolták meg őket
Vasvillával szúrtak meg egy férfit egy töki lovardában
 
Top cikkek
Kilógó lóláb: 12,5 milliárd forint közpénzzel bélelték ki az ugyanazon a napon alapított, azonos székhelyű, offshore hátterű cégeket
Nulladik típusú találkozások: Pintér Sándor és a furcsa véletlenek
Titkok és szolgák: a hülyének nézett ország
Lázár János „zseniális” üzleti húzása: bannerekért adta el a vásárhelyi iskola épületét egy szexiparban (is) érdekelt internetes cégnek
Egy úr a zűrből: százmilliókkal károsíthatott meg magánszemélyeket (is) az Electro World vezére!
Friss cikkek
 
           
ImpresszumKapcsolatMédiaajánlat