Ma: 2019.02.16. Vissza a főoldalra
RSS
 
Keresés
 
Rovatok
Info 
Hírmix
Három órán belül 30 kilogramm marihuána
police.hu 2018.01.21. 8:20:00

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda különösen jelentős mennyiségű kábítószerre elkövetett kábítószer birtoklás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat nyomozást egy 25 éves szerb állampolgárral szemben.A férfi - egy Fiat típusú személygépkocsival - Ásotthalom Közúti-határátkelőhelyen jelentkezett belépésre 2018. január 19-én, reggel, amikor a Nemzeti Adó- és Vámhivatal munkatársai ellenőrzés alá vonták. A vámvizsgálat alkalmával a pénzügyőrök az autó alvázában kialakított rejtekhelyen és a jármű különböző részein elrejtve - 27 csomagban - összesen 14355 gramm kábítószergyanús növényi törmeléket találtak. A helyszínen alkalmazott kábítószer-gyorsteszt eredménye szerint a talált anyag marihuána, amelynek feketepiaci értéke körülbelül 30 millió forint.

Közel három óra elteltével ugyanezen a határátkelőhelyen belépésre jelentkezett egy 29 éves magyar-szerb állampolgár, az általa vezetett Audi típusú személygépkocsival. A Nemzeti Adó- és Vámhivatal munkatársainak ez a jármű is gyanússá vált, ezért tételes vámvizsgálat mellett döntöttek. Az átvizsgálás során az autó jobb első ülése padlózatának gyári üregeiben ragasztószalaggal körbetekert csomagokra figyeltek fel. Ez esetben - 30 csomagban - összesen 14933 gramm kábítószergyanús növényi származékot találtak. Az elvégzett Cannabis Test marihuána jelenlétére pozitívan reagált, a kábítószer feketepiaci értéke megközelítően 30 millió forint.

A rendőrök a két férfit előállították és gyanúsítottként hallgatták ki, majd bűnügyi őrizetbe vették és előterjesztést tettek előzetes letartóztatásuk indítványozására. A Szegedi Járásbíróság 2018. január 20-án mindkét férfi előzetes letartóztatását elrendelte. A gyanúsítottakkal szemben a további eljárást a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda folytatja le.

További friss információk
Célzott lövésekkel tették mozgásképtelenné a fegyveres szökevényt - életveszélyes sérüléseket szenvedett
Elfogták a budapesti drogterjesztő bűnszervezet irányítóit
60 ezer adag kábítószer, 14 gyanúsított
„Itt nincs igazság!”- felháborodtak az időseket terrorizáló cigánybűnözők az ítéleten
Kifizetetlen munkabért követelt a pár - önbíráskodás miatt indult büntetőeljárás ellenük
 
Top cikkek
Kilógó lóláb: 12,5 milliárd forint közpénzzel bélelték ki az ugyanazon a napon alapított, azonos székhelyű, offshore hátterű cégeket
Nulladik típusú találkozások: Pintér Sándor és a furcsa véletlenek
Titkok és szolgák: a hülyének nézett ország
Lázár János „zseniális” üzleti húzása: bannerekért adta el a vásárhelyi iskola épületét egy szexiparban (is) érdekelt internetes cégnek
Egy úr a zűrből: százmilliókkal károsíthatott meg magánszemélyeket (is) az Electro World vezére!
Friss cikkek
 
           
ImpresszumKapcsolatMédiaajánlat