Ma: 2021.04.11.
RSS
 
Keresés
 
Rovatok
Info


 
Vissza a főoldalra
Fordítóprogramot használtak a rablógyilkosság kísérletének kiterveléséhez
Privatkopo.hu 2021.03.01. 15:57:00

A Debreceni Törvényszék nyereségvágyból elkövetett emberölés bűntettének kísérletében, erőszakkal elkövetett magánlaksértés bűntettében, valamint lopás vétségében mondta ki bűnösnek az elkövető külföldi állampolgárt és fiatalkorú magyar bűntársát.Az elkövetéskor 14 és fél éves állami nevelt vádlottat 3 év és 6 hónap, fiatalkorúak börtönében letöltendő szabadságvesztésre és 3 év közügyektől eltiltásra ítélte. A felnőttkorú vádlott büntetése 9 év és 6 hónap fegyház. A törvényszék utóbbit 10 év Magyarország területéről történő kiutasításra is ítélte.

Az ítélet szerint a lakásotthonból szökésben lévő fiatalkorú vádlott 2018 decemberében ismerkedett meg a családjánál vendégeskedő külföldi állampolgárságú férfival, aki a Magyarországról történő elutazásához szükséges készpénz előteremtése érdekében rávette a fiatalkorú vádlottat, hogy bűncselekmény elkövetése útján szerezzenek pénzt. Először egy édességboltba próbáltak betörni egy feszítővas segítségével, azonban mivel megszólalt a riasztóberendezés, elmenekültek a helyszínről. Menekülés közben egy büféhez értek, ahol a ponyva kivágása és a kiszolgáló ablak betörése után sikerült a pénztárgépből eltulajdonítani 20 000 forintot.

A két betörés után - mivel az eltulajdonított pénz kevésnek bizonyult - az egymással mobiltelefon fordítóprogramján keresztül kommunikáló vádlottak elhatározták, hogy betörnek egy élelmiszerbolt felett lakó nő házába. A vádlottak arcukat eltakarva és kesztyűt húzva, a kerítésen átmászva bejutottak a ház udvarára, majd megpróbálták az ablakot kifeszíteni. A sértett kutyái ugatni kezdtek, amelyre az asszony felébredt, villanyt gyújtott és bejárati ajtóhoz ment, hogy a kutyákat elengedje. Az ajtó kinyitása után a vádlottak rögtön rátámadtak, visszalökték a házba, ahol testszerte bántalmazták, miközben pénzt követeltek tőle. Ezután hosszabb időn keresztül telefonzsinórral megkötözve tartották a sértettet, szemét, száját bekötötték, mialatt a fiatalkorú sértett értékek után kutatott. Külföldi társa folyamatosan azzal fenyegette a sértettet, hogy „megdöglesz!”.

A nő félve attól, hogy meghalhat, a további bántalmazás elkerülése érdekében az értékei átadását helyezte kilátásba. Ekkor az elkövetők levágták a kezéről a telefonzsinórt és a házban tartott több százezer forint, valamint a sértett mobiltelefonja elvételével elmenekültek a helyszínről. A sértett a bántalmazás során töréses sérülést szenvedett, valamint a fejet ért ütések következményeként vérömleny alakult ki. Emiatt később életveszélyes állapotba került, amely azonnali műtéti beavatkozást igényelt.

A megyei főügyészség mindkét vádlott terhére a büntetések súlyosítása végett jelentett be fellebbezést.

A Debreceni Fellebbviteli Főügyészség a jogorvoslat indokolásával egyetértésben az élet elleni bűntett kísérletének kiemelkedő tárgyi súlyára, az idős sértett szükségtelenül brutális bántalmazására, valamint a vádlottak társadalomra veszélyességének magas fokára hivatkozással a büntetés középmértékét megközelítő szabadságvesztés kiszabását indítványozta. A társadalom védelme ilyen elkövetőkkel szemben csak példás büntetéssel biztosítható, amely egyben az általános megelőzés céljának teljesülését is garantálja. A polgárok személyének és javainak biztonsága alapvető társadalmi érdek, a nyugodt élet feltétele.

A vádlottak védői a nem jogerős ítélettel szemben részben eltérő tényállás és bűncselekmény minősítés, részben pedig a büntetés enyhítése céljából éltek jogorvoslattal.

Az ügyben a másodfokon eljáró Debreceni Ítélőtábla határoz.    

További friss információk
Letartóztatásba került egy gyermekpornográfiával gyanúsított csatornapatkány
Vasvilla nyelével „érvelt” egy vitában
Bűnügyi őrizetben a sajószentpéteri kerítő
Az eljegyzés estéjén betörte a menyasszonya orrát egy somogyi férfi, aztán meg is rugdalta
Az általa üzemeltetett szórakozóhelyen árulta a speedet a zalai kábítószer-kereskedő
 
Top cikkek
Brutális cigánybűnöző bandája hálózta be az alkoholista, pszichiátriai problémákkal küzdő milliárdos üzletembert
Váratlan fordulat! „Örökösként” jelentkezett a halálra égetett milliárdos volt „élettársa”, akiről az üzletember korábban a gyámhivatalnak azt állította, hogy rendszeresen meglopja, mérgezi - a nő testvére a TEK műveleti főosztályvezetője
Egy budai milliárdos furcsa halála: „Makai Zsolt emberei hangoztatták egy társaságban, hogy nincs mitől tartaniuk, mert velük vannak a XII. kerületi rendőrök és néhány fideszes politikus”
Ideiglenes gondnok a később halálra égett milliárdos lányainak: „nem találkozhatnak az apukájukkal a politika miatt”
A tűzhalált halt milliárdos lánya: „a XII. kerületi rendőrök nemhogy nem segítettek, hanem kifejezetten akadályoztak abban, hogy édesapám életét megmentsem”
Friss cikkek
 
           
ImpresszumKapcsolatMédiaajánlat