Ma: 2020.06.07. Vissza a főoldalra
RSS
 
Keresés
 
Rovatok
Info 
Hírmix
Elítélték Fásy Ádámot és „sztársebész” bűntársát
hir24.hu 2015.04.29. 12:31:00

Az úgynevezett őssejtbotrány mind a kilenc vádlottját felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte a Fővárosi Törvényszék. Pákh Imre műgyűjtő, elsőrendű vádlottat 10 hónap szabadságvesztésre ítélték két évre felfüggesztve, dr. Seffer István plasztikai sebész egy év két hónap elzárást kapott három évre felfüggesztve, míg Fásy Ádám ismert televíziós szereplőt 10 hónap elzárásra büntették két évre felfüggesztve. Yurij Baltaytis professzor másodrendű vádlottat 10 évre kiutasították Magyarországról, asszisztensét egy év két hónap elzárásra ítélték, szintén felfüggesztve. Az ítélet nem jogerős.Az ügyészség 2012 januárjában emelt vádat jelentős kárt okozó, üzletszerűen elkövetett csalás bűntette miatt kilenc személy ellen. A vádirat szerint az IRM Magyarország Nemzetközi Biotechnológiai és Őssejt Központ Zrt. kaposvári klinikáján engedély nélkül végeztek őssejtkezeléseket. A céget kifejezetten erre a célra alapították, és négy dunántúli városi kórházzal kötöttek szerződést a kezelésekhez szükséges őssejtek beszerzésére. A páciensek egy-egy kezelésért általában 25 ezer amerikai dollárt vagy 5 millió forintot fizettek. Az ügyészség szerint az IRM Zrt.-nek csak az őssejtek levételére és tárolására volt engedélye, terápiás célra azonban nem használhatták volna fel azokat.

A bíróság a csalás vádpontjában nem találták bűnösnek, az üzletszerűen és bűnszövetségben elkövetett, emberi test tiltott felhasználása vád viszont megállt az ítélőtábla előtt, emiatt az elítéltek fellebbezést nyújtottak be. Az ügyészség három nap gondolkodási időt kért a fellebbezés kapcsán.

A bíróság dr. Seffer Istvánt (alsó fotó) 7 millió, Pákh Imrét 10 millió, míg Fásy Ádámot 5 millió forint megfizetésére kötelezte.

További friss információk
Az úr bilincsben is úr: öltönyben ment betörni egy 48 éves dánszentmiklósi férfi
„Szegény, zárkózott” Lakatos Csaba szerelmi fájdalmában agyonverte élettársát
Gumilövedékes fegyverrel lőttek egy miskolci asszonyra - az elkövető egy szolgáltató cég munkatársának adta ki magát
Összeszurkálta volt élettársát, majd a kisgyermeküket a holttest mellett hagyta - sajnos nincs halálbüntetés
Droggal kereskedett egy 46 éves nyírbátori nő, az üzletbe élettársa és 14 éves fia is besegített
 
Top cikkek
Kilógó lóláb: 12,5 milliárd forint közpénzzel bélelték ki az ugyanazon a napon alapított, azonos székhelyű, offshore hátterű cégeket
Titkok és szolgák: a hülyének nézett ország
Lázár János „zseniális” üzleti húzása: bannerekért adta el a vásárhelyi iskola épületét egy szexiparban (is) érdekelt internetes cégnek
Egy úr a zűrből: százmilliókkal károsíthatott meg magánszemélyeket (is) az Electro World vezére!
Drog, prostik, Vizoviczki, avagy „mit tehet a rendőrség egy olyan szórakozóhellyel szemben, ahol befolyásos politikusok, parlamenti képviselők a törzsvendégek”?
Friss cikkek
 
           
ImpresszumKapcsolatMédiaajánlat