Ma: 2020.07.12.
RSS
 
Keresés
 
Rovatok
Info


 
Vissza a főoldalra
Magomed Daszajev egyetlen országnak sem polgára, azt sem tudni, milyen jogcímen szédeleg hazánkban
MN/index.hu 2017.04.27. 8:09:00

Magomed Daszajev, a „jól menő”, Budapesten dolgozó „üzletember” képében tetszelgő csecsen férfi valójában hontalan - derült ki a parlament nemzetbiztonsági bizottságának szerdai röszkei kihelyezett ülésén. Nem tudni, milyen jogcímen tartózkodik Magyarország területén.Kiszivárgott hírek szerint kapcsolatrendszere miatt szemmel tartja az Alkotmányvédelmi Hivatal, de megfigyelik a bevándorlásiak is, mivel adataik szerint egyetlen országnak sem polgára, és a hatóságok azt sem tudták megmondani, hogy pillanatnyilag milyen jogcímen tartózkodik Magyarországon. Egymás után adja be a különböző kérelmeket, és amíg azok elbírálására vár, maradhat.

Magomed Daszajev múltja is rejtegethet még titkokat.. Régebben egyáltalán nem volt olyan oroszbarát, mint amilyennek most beállítja magát. Sőt.

A rendőrség mégsem tett még semmit a Komáromy Gergő ellenzéki aktivistát nyilvánosan megfenyegető Magomeddel szemben. (Daszajev az alábbiakat írta egy zárt Fb-csoporton: „Az ilyeneket meg kell nyomorítani, aztán közszemlére tenni a videót, hogy a többiek elgondolkozzanak. ... Ez a hulladék még nem kapott a fejére az oroszoktól. Megleckéztetném. EMBEREK, SEGÍTSETEK MEGTALÁLNI!”; „Magának akarta a bajt, meg is kapja. Nyilván nem a semmiért tette. Személyes ügynek tekintem. Ő akarta a bajt, és szívesen el is intézem neki.”; „Nagy szarban vagy, Geri!”; „Hol lesz fellépése? Mikor? Vannak ott kamerák? Gyalog megy oda, vagy kocsival? Mennyi szemtanú lehet mellette? Lesznek ott rendőrök? Meg kell tudni, hol lakik, hogy ne csináljunk magunknak gondot. Ne vagyok én kamikaze. Tisztán kell az ilyen ügyeket intézni.”; „Semmit nem fognak tudni bebizonyítani, jó ügyvédem van :)))”)

Papp Károly országos rendőrfőkapitány a képviselőknek ezt azzal indokolta, hogy még senki nem tett feljelentést. Ez persze nem teljesen igaz. Tényi István Fideszből kizárt „sorozatfeljelentő” a múlt szombaton e-mailben feljelentést tett a világhálón közzétett videón látottak miatt a területileg illetékes V. kerületi ügyészségen; ez valahol egy íróasztalon várja, hogy valaki döntsön róla.

Szél Bernadett, a bizottság LMP-s tagja egy olyan sötét kúthoz hasonlította az ügyet, amelynek még csak sejteni sem lehet, hol lehet a feneke. Szél szerint sok még itt a megválaszolatlan kérdés. Ettől függetlenül elfogadhatatlan, mondta, hogy ma Magyarországon következmények nélkül meg lehet fenyegetni valakit a véleménye miatt.

Mirkóczki Ádám (Jobbik) szerint az eset fényesen bizonyítja, hogy komoly hiba van az egész schengeni rendszer kitoloncolási gyakorlatában.

Mit keres Magomad Daszajev Magyarország területén? Kik a felelősek azért, hogy Magyarországon magyar állampolgárt fenyegethet ez a jöttment? És mi a helyzet Daszajev hazánkban bejegyzett vállalkozásaival? Minden rendben a cégei körül?További friss információk
Bántalmazta, fenyegette édesanyját, mert nem kapott pénzt tőle
Pénzváltás ürügyével rabolt ki egy 15 éves fiút
Életét vesztette a kórházban a pécsváradi nő, akit a férje fojtogatott - az elkövetőt letartóztatták
Vascsővel bántalmazta és forró vízzel leöntötte édesanyját
„Megölöm a családom”: késsel támadt anyja élettársára, de végül saját magát sebesítette meg egy 41 éves férfi
 
Top cikkek
Kilógó lóláb: 12,5 milliárd forint közpénzzel bélelték ki az ugyanazon a napon alapított, azonos székhelyű, offshore hátterű cégeket
Titkok és szolgák: a hülyének nézett ország
Lázár János „zseniális” üzleti húzása: bannerekért adta el a vásárhelyi iskola épületét egy szexiparban (is) érdekelt internetes cégnek
Egy úr a zűrből: százmilliókkal károsíthatott meg magánszemélyeket (is) az Electro World vezére!
Drog, prostik, Vizoviczki, avagy „mit tehet a rendőrség egy olyan szórakozóhellyel szemben, ahol befolyásos politikusok, parlamenti képviselők a törzsvendégek”?
Friss cikkek
 
           
ImpresszumKapcsolatMédiaajánlat