Ma: 2020.10.19. Vissza a főoldalra
RSS
 
Keresés
 
Rovatok
Info 
Hírmix
A „cserdi csoda”: hűtlen kezelés miatt nyomoz a rendőrség, százmilliók tűntek el - a polgármester két nappal a büntetőeljárás elrendelése előtt lett öngyilkos
Privatkopo.hu 2020.10.13. 13:28:00
Cserdibe az elmúlt években több százmillió forintnyi fejlesztési pénz érkezett, majd tűnt is el ebből - nem kevés. A rendőrség nyár közepe óta nyomoz hűtlen kezelés bűntette miatt. A település polgármestere, Bogdán László két nappal azelőtt vetett véget önkezével az életének, hogy az ügyben elrendelték a büntetőeljárás megindítását.

A rendőrség több ügyet (pályázatot, illetve ezekkel kapcsolatos elszámolásokat) is vizsgál.

Ilyen az a 250 millió forintos támogatás, amelyet Cserdi kapott a TOP forrásból „helyi termék raktár, hűtőház, csomagoló és logisztikai bázis létesítése” céljából. Vizsgálják azt a projektet is, amely során 189 418 200 forint érkezett a „Cserdi C ringató szektor” elnevezésű tervre, szintén TOP-os forrásból, azért, hogy „a településen élő közel húsz bölcsődés korú gyermek számára bölcsődei szolgáltatás kerüljön kialakításra”. De 265 580 334 forint támogatási összeg jutott Cserdire egy megállapodás alapján a „Kerékpáron az Ormánságtól a Mecsekig!” - kerékpáros turizmusfejlesztés Baranya megyében című pályázat keretében, amit szintén nagyító alá vettek a gazdaságvédelmis nyomozók. Összességében 350-400 millió forint elszámolásával kapcsolatban merült fel bűncselekmény gyanúja a különféle projektek során, ennyi pénz körül sokasodnak a kérdőjelek.

Bogdán László 2020. július 14-én öngyilkos lett. A Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság két nappal később, 2020. július 16-án rendelt el nyomozást hűtlen kezelés elkövetése miatt.

A polgármester öngyilkosságának okát sokan kezdték el találgatni, különösen azok után, hogy a rendőrség lefoglalt minden iratot az elmúlt évekből az önkormányzatnál és a közös hivatalnál is (Bicsérdi Közös Önkormányzati Hivatal Bodai Kirendeltsége).

Bogdán Lászlót 2014-ben - jogerősen - sikkasztásért és társtettesként elkövetett sikkasztásért két év börtönbüntetésre, amit négy év próbaidőre felfüggesztettek, valamint 200 ezer forint pénzbüntetésre ítélték. A vádirat szerint a férfi „2010 februárjától több mint három hónapon keresztül, egy másik vádlottal együtt, az ellenőrzési szabályokat ismerve és annak hiányosságait kihasználva, nagy tételben különböző mobiltelefonokat, alkatrészeket és tartozékokat vitetett ki a gyár területéről, és tulajdonított el”.

További friss információk
97 éves nénit fosztott ki egy 20 éves „navajonki”
Jelentős köztartozást hagyott hátra a balatonfüredi polgármester feleségének korábbi cége, ezért kényszertörölték az Alsóörsön önkormányzati képviselőként tevékenykedő asszony új vállalkozását
Rugós késsel támadt volt párja élettársára az elhagyott férj
Kiskorú lányt csábított el, az ügyészség indítványozta a letartóztatását
Megölte újszülött gyermekét
 
Top cikkek
Kilógó lóláb: 12,5 milliárd forint közpénzzel bélelték ki az ugyanazon a napon alapított, azonos székhelyű, offshore hátterű cégeket
Titkok és szolgák: a hülyének nézett ország
Lázár János „zseniális” üzleti húzása: bannerekért adta el a vásárhelyi iskola épületét egy szexiparban (is) érdekelt internetes cégnek
Egy úr a zűrből: százmilliókkal károsíthatott meg magánszemélyeket (is) az Electro World vezére!
Drog, prostik, Vizoviczki, avagy „mit tehet a rendőrség egy olyan szórakozóhellyel szemben, ahol befolyásos politikusok, parlamenti képviselők a törzsvendégek”?
Friss cikkek
 
           
ImpresszumKapcsolatMédiaajánlat