Ma: 2020.07.01. Vissza a főoldalra
RSS
 
Keresés
 
Rovatok
Info 
Hírmix
Fel akarta gyújtani a benzinkutat
Privatkopo.hu 2019.10.24. 15:17:00

Közveszély-okozás kísérlete és rongálás miatt emelt vádat a Kecskeméti Járási Ügyészség egy 23 éves tiszakécskei férfivel szemben, aki tavaly december 23-án, éjjel, Tiszakécskén egy zárva tartó benzinkúton a töltőpisztolyokból benzint locsolt a földre és meggyújtotta azt.A 23 éves tiszakécskei férfi röviddel azután, hogy őt a bíróság lopás miatt felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte, 2018. december 23-án, éjjel, erősen ittas állapotban megjelent egy tiszakécskei benzinkúton. Ott leemelte az egyik töltőpisztolyt és lefelé tartva üzemanyagot próbált a földre folyatni. Mivel a benzinkút éjjel üzemen kívül volt és a kútoszlopokat áramtalanították, ezért eleinte nem járt sikerrel. Ezután még több töltőpisztollyal próbálkozott, mígnem a harmadik kútoszlopnál mindkét töltőpisztolyból sikerült üzemanyagot locsolnia a földre.

Ezután elővett egy öngyújtót és meggyújtotta a kövezetre kifolyt benzint, ami 12 másodpercen át égett. A férfi eltávolodott a tűztől, majd egy újabb töltőpisztolyt leemelve, öngyújtójával közvetlenül annak végét próbálta meggyújtani, ám ez a tűzbiztonsági-technikai kialakításnak köszönhetően nem lobbant be.

A férfi ezután a benzinkút üzletének kirakatüvegét egy műanyag virágtartóval akarta betörni, majd a bejárati ajtót feszegette, de ittassága miatt többször a földre esett. Végül egy fa virágládát többször a kirakatnak dobott, amelynek következtében az üveg megrepedt és a férfi a ládát a repedt üvegbe nyomva távozott a helyszínről.

A kirakat biztonsági üvegében 505 ezer forint kár keletkezett, amely nem térült meg.

A büntetett előéletű, visszaesőnek számító férfit az ügyészség közveszélyokozás bűntettének kísérletével és rongálás bűntettével vádolja, ezért vele szemben börtönbüntetés kiszabását indítványozza, valamint azt, hogy a bíróság a korábbi börtönbüntetése utólagos végrehajtását is rendelje el.

A férfi bűnösségéről a Kecskeméti Járásbíróság fog dönteni.

További friss információk
Bántalmazta, fenyegette édesanyját, mert nem kapott pénzt tőle
Pénzváltás ürügyével rabolt ki egy 15 éves fiút
Életét vesztette a kórházban a pécsváradi nő, akit a férje fojtogatott - az elkövetőt letartóztatták
Vascsővel bántalmazta és forró vízzel leöntötte édesanyját
„Megölöm a családom”: késsel támadt anyja élettársára, de végül saját magát sebesítette meg egy 41 éves férfi
 
Top cikkek
Kilógó lóláb: 12,5 milliárd forint közpénzzel bélelték ki az ugyanazon a napon alapított, azonos székhelyű, offshore hátterű cégeket
Titkok és szolgák: a hülyének nézett ország
Lázár János „zseniális” üzleti húzása: bannerekért adta el a vásárhelyi iskola épületét egy szexiparban (is) érdekelt internetes cégnek
Egy úr a zűrből: százmilliókkal károsíthatott meg magánszemélyeket (is) az Electro World vezére!
Drog, prostik, Vizoviczki, avagy „mit tehet a rendőrség egy olyan szórakozóhellyel szemben, ahol befolyásos politikusok, parlamenti képviselők a törzsvendégek”?
Friss cikkek
 
           
ImpresszumKapcsolatMédiaajánlat