Ma: 2020.07.01. Vissza a főoldalra
RSS
 
Keresés
 
Rovatok
Info 
Hírmix
Vádat emeltek a balatoni borászt halára verő cigányok ellen
Privatkopo.hu 2019.06.07. 11:05:00

A Veszprém Megyei Főügyészség halált okozó testi sértés bűntette és más bűncselekmények miatt emelt vádat a 2018 szeptemberében, Badacsonyban történt, halállal végződő bántalmazás két elkövetőjével, Sebők Norberttel és Vadászi Jánossal szemben.                                                          Sebők Norbert

A főügyészség közleménye emlékeztet: két Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei, munkájuk miatt Ábrahámhegyen elszállásolt férfi - Sebők Norbert és Vadászi János - egy születésnapi ünneplést követően úgy döntött, hogy tovább folytatja a szórakozást, s ezért 2018. szeptember 8-án, éjfél után személygépkocsival Badacsonyba mentek. A gépkocsit az egyik ittas vádlott vezette.

A vádlottak a járművel Badacsony központjába mentek, ahol szabálytalanul hajtottak be az egyik parkolóba. A sértett férfi három ismerősével éppen a parkolóban gyalogolt, s míg társai kitértek a gépkocsi elől, a sértett az autóval szemben megállt, amely így nem tudott továbbhaladni. A vádlottak ekkor kiszálltak a járműből, és a sértettet, aki maga is ittas volt, többször ököllel arcon ütötték. A sértett nem védekezett, csupán azt kérdezte támadóitól, hogy „üthettek, de mire jó ez, mit tettem?”.

A vádlottak ezt követően abbahagyták a bántalmazást, sőt, egyikük még itallal is kínálta volna a sértettet, aki azonban ismerősei után indult. A másik elkövető ekkor kötekedve rákiabált, amely szóváltáshoz és a férfi újabb bántalmazásához vezetett.

                                                         Vadászi János

A sértett társaságában lévő nő a vádlottakat nyugtatva próbálta megakadályozni a további verekedést, a sértettnek pedig szólt, hogy üljön be az autójukba, aki azonban csak eltávolodott, és az út túlsó oldalára ment. Az egyik elkövető felfigyelt rá, s ahelyett, hogy társával távozott volna, mindketten a sértettre támadtak, arcon, fejen ütötték, majd a már földön fekvő férfit többször megrúgták, aki az életét vesztette. Halálának bekövetkezéséhez a természetes eredetű megbetegedései mellett a bántalmazással összefüggésben kialakult stresszhelyzet is hozzájárult.

A vádlottak a sértett segítségére siető embereket látva felhagytak az eszméletlen, életjeleket nem mutató férfi bántalmazásával, és autójukhoz futottak, hogy elmeneküljenek. Menekülésük során a helyszínre érkezők próbálták őket visszatartani, amelyből dulakodás alakult ki, s melynek során a gépkocsit vezető vádlott egy gázpisztolyt is elővett, de azzal meghibásodása miatt lövést leadni nem tudott. A vádlott ekkor kitolatott a parkolóból, majd a gépkocsival az út melletti árokba csapódva állt meg.

Az ügyészség a vádiratban az elkövetőkkel szemben börtönbüntetés kiszabására tett indítványt.

További friss információk
Bántalmazta, fenyegette édesanyját, mert nem kapott pénzt tőle
Pénzváltás ürügyével rabolt ki egy 15 éves fiút
Életét vesztette a kórházban a pécsváradi nő, akit a férje fojtogatott - az elkövetőt letartóztatták
Vascsővel bántalmazta és forró vízzel leöntötte édesanyját
„Megölöm a családom”: késsel támadt anyja élettársára, de végül saját magát sebesítette meg egy 41 éves férfi
 
Top cikkek
Kilógó lóláb: 12,5 milliárd forint közpénzzel bélelték ki az ugyanazon a napon alapított, azonos székhelyű, offshore hátterű cégeket
Titkok és szolgák: a hülyének nézett ország
Lázár János „zseniális” üzleti húzása: bannerekért adta el a vásárhelyi iskola épületét egy szexiparban (is) érdekelt internetes cégnek
Egy úr a zűrből: százmilliókkal károsíthatott meg magánszemélyeket (is) az Electro World vezére!
Drog, prostik, Vizoviczki, avagy „mit tehet a rendőrség egy olyan szórakozóhellyel szemben, ahol befolyásos politikusok, parlamenti képviselők a törzsvendégek”?
Friss cikkek
 
           
ImpresszumKapcsolatMédiaajánlat