Ma: 2018.02.20. Vissza a főoldalra
RSS
 
Keresés
 
Rovatok
Info 
Hírmix
Álnéven vásárolt a csaló
HP 2017.10.19. 8:05:00

Üzletszerűen elkövetett csalás miatt emelt vádat az ügyészség egy többszörösen büntetett előéletű férfival szemben, aki álnéven jelentkezett egy, az interneten eladásra meghirdetett karóráért, majd miután megegyezést színlelt az eladóval, nem fizette ki a megbeszélt árat.A Kecskeméti Járási és Nyomozó Ügyészség vádirata szerint a 25 éves gyöngyössolymosi férfi, röviddel azután, hogy korábbi, ugyancsak csalás miatt kiszabott börtönbüntetését letöltötte, elhatározta, hogy ezután is csalással tesz szert rendszeres jövedelemre. Terve az volt, hogy az interneten meghirdetett termékekért vásárlóként jelentkezik, majd az eladóval megegyezést színlelve a megküldött termék árát nem utalja át az eladónak. A vádlott e célból több telefont használt és több e-mail címet is regisztrált.

Az ügy sértettje, egy kecskeméti nő 2016. december 19-én az egyik internetes oldalon 130.000 forintos vételáron hirdetett meg eladásra egy karórát. A vádlott álnéven jelentkezett nála vevőként, majd rövid alkudozás után meg is egyeztek a részletekben, így a nő másnap postára adta az órát. Azt a vádlott át is vette, a vételárat azonban nem utalta át a nő bankszámlaszámára, dacára annak, hogy a sértett többször is érdeklődött a pénze után.

Az ügyészség a jelenleg más ügyben jogerős börtönbüntetését töltő férfit üzletszerűen elkövetett csalás bűntettével vádolja, amely a többszörös, különös visszaesőkre vonatkozó speciális szabályok miatt négy és fél évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő. A vádlottal szemben az ügyészség börtönbüntetés kiszabására tett indítványt, továbbá arra, hogy kötelezzék a sértettnek okozott kár megtérítésére.

(Fotó: illusztráció)

További friss információk
Reptéri szarka ellen emelt vádat az ügyészség
Megverte és kifosztotta 92 éves édesanyját
Átverés: finn tulajdonban lévő versenylovat adott el saját zsebre Lakatos Csaba
Idős asszonyt akartak kirabolni Gyöngyösön
Elkezdtek dolgozni a Repülőtéri Rendőr Igazgatóság munkatársai: újabb rakodómunkás bukott le
 
Top cikkek
Kilógó lóláb: 12,5 milliárd forint közpénzzel bélelték ki az ugyanazon a napon alapított, azonos székhelyű, offshore hátterű cégeket
Nulladik típusú találkozások: Pintér Sándor és a furcsa véletlenek
Titkok és szolgák: a hülyének nézett ország
Lázár János „zseniális” üzleti húzása: bannerekért adta el a vásárhelyi iskola épületét egy szexiparban (is) érdekelt internetes cégnek
Egy úr a zűrből: százmilliókkal károsíthatott meg magánszemélyeket (is) az Electro World vezére!
Friss cikkek
 
           
ImpresszumKapcsolatMédiaajánlat