Ma: 2020.09.28. Vissza a főoldalra
RSS
 
Keresés
 
Rovatok
Info 
Gazdasági bűnügyek
Több mint 7 millió forintot csalt ki áldozataitól az interneten valótlan hirdetéseket feladó férfi
Privatkopo.hu 2020.04.28. 17:30:00

A Fonyódi Járási Ügyészség sorozatosan elkövetett csalások miatt emelt vádat egy 32 éves budapesti férfival szemben, aki összesen 57 sértettet vert át valótlan internetes hirdetésekkel.A többszörösen büntetett, rendezetlen életvitelű férfi - aki kiskorú veszélyeztetése és lopás miatt is volt már büntetve - 2018 évben elhatározta, hogy internetes csalások révén fog pénzhez jutni. A vádlott a csaláshoz jellemzően már közzétett hirdetések fényképeit használta fel, úgy, hogy azokat lementette, majd a különböző internetes hirdetési oldalakon saját valótlan hirdetéseihez mellékelte.

A vádlott általában olyan nagyobb értékű termékeket hirdetett meg, amiknél szokás foglalót vagy vételár előleget letenni, így gépkocsit, motorcsónakot, kishajót, de még mobilházat és medencét is felkínált eladásra. A férfi a vevőkkel telefonon tartotta a kapcsolatot, akik miután a kicsalt összeget a vádlott által nyitott bankszámlákra átutalták, hiába hívták a vádlottat, vagy várták a megrendelt terméket, a férfi elérhetetlenné vált.

A vádlott az alig 2 hónap alatt megvalósított csalássorozatban 57 sértettet ejtett tévedésbe, akiknek 18 000-780 000 forint közötti, összesen 7 millió forintot meghaladó kárt okozott.

Az ügyészség a többszörös visszaesőnek minősülő vádlottal szemben fegyház fokozatú szabadságvesztés és közügyektől eltiltás kiszabására tett indítványt azzal, hogy amennyiben a bűncselekmények elkövetését az előkészítő ülésen beismeri, a bíróság a szabadságvesztés tartamát 7 évben határozza meg.

További friss információk
170 ezer euró korrupciós pénzt vágott zsebre egy határrendész
Tenerifén bujkált a közel 900 millió forintos költségvetési csalásért elítélt férfi
Egy szerelmespár izgalmas programja: pénzhamisítás
Korrupciós ajánlatot tett, de nem annak, akinek tervezte
Adóhatósági eljárások befolyásolásának ígéretével „húztak le” vállalkozókat - a gyanúsítottak között egy volt NAV-os alkalmazott is van
 
Top cikkek
Kilógó lóláb: 12,5 milliárd forint közpénzzel bélelték ki az ugyanazon a napon alapított, azonos székhelyű, offshore hátterű cégeket
Titkok és szolgák: a hülyének nézett ország
Lázár János „zseniális” üzleti húzása: bannerekért adta el a vásárhelyi iskola épületét egy szexiparban (is) érdekelt internetes cégnek
Egy úr a zűrből: százmilliókkal károsíthatott meg magánszemélyeket (is) az Electro World vezére!
Drog, prostik, Vizoviczki, avagy „mit tehet a rendőrség egy olyan szórakozóhellyel szemben, ahol befolyásos politikusok, parlamenti képviselők a törzsvendégek”?
Friss cikkek
 
           
ImpresszumKapcsolatMédiaajánlat