Ma: 2017.10.24. Vissza a főoldalra
RSS
 
Keresés
 
Rovatok
Info 
Gazdasági bűnügyek
Egy ügyészt és három NAV-ost vettek őrizetbe korrupciós bűncselekmény miatt
MTI 2017.06.28. 7:47:00

Korrupció gyanúja miatt vette őrizetbe a Nemzeti Adó- és Vámhivatal három hivatásos állományú tagját, egy ügyészségi ügyészt és egy ügyvédet a Központi Nyomozó Főügyészség. A gyanúsítottak - pénzért - bűnügyi információkat adtak ki, és büntetőügyeket „simítottak el”.A Központi Nyomozó Főügyészség kötelesség megszegésére irányuló hivatali vesztegetés és más bűncselekmények miatt nyomoz az ügyben. A gyanúsítottak milliós nagyságrendű összegeket fizethettek egy csoportnak, amelynek tagja volt a NAV három munkatársa, egy ügyvéd és egy ügyészségi ügyész. A pénzért cserébe bűnügyi információkat adtak ki, és büntetőügyeket „simítottak el”.

A Központi Nyomozó Főügyészség munkatársai kedden 14 helyszínen tartottak házkutatást, ahol bizonyítékokat foglaltak le, hat embert gyanúsítottként hallgattak ki, közülük ötöt őrizetbe vettek.

Az őrizetbe vett ügyész és a NAV munkatársai a kihallgatásuk során panaszt jelentettek be a gyanúsítás ellen, és nem tettek vallomást. Ha bűnösnek találják őket, 2 évtől 8 évig terjedő börtönnel büntethetik őket.

A nyomozó főügyészség szerdán indítványozza az őrizetbe vett gyanúsítottak előzetes letartóztatását. A nyomozás határideje 2017. július 16-a, az ügyben eddig kilenc gyanúsított van.

További friss információk
Álnéven vásárolt a csaló
A tévéből tanulta az „unokázást” Dzsúlió és bandája
„Elfelejtették” elszámoltatni Demszky egykori, külföldi luxusingatlanokat felhalmozó bizalmasát
Uniós pénzeket ígérve csalt egy mohácsi nő
227 millió forintot sikkasztott az ingatlanügynök
 
Top cikkek
Kilógó lóláb: 12,5 milliárd forint közpénzzel bélelték ki az ugyanazon a napon alapított, azonos székhelyű, offshore hátterű cégeket
Nulladik típusú találkozások: Pintér Sándor és a furcsa véletlenek
Titkok és szolgák: a hülyének nézett ország
Lázár János „zseniális” üzleti húzása: bannerekért adta el a vásárhelyi iskola épületét egy szexiparban (is) érdekelt internetes cégnek
Egy úr a zűrből: százmilliókkal károsíthatott meg magánszemélyeket (is) az Electro World vezére!
Friss cikkek
 
           
ImpresszumKapcsolatMédiaajánlat