Ma: 2020.01.14. Vissza a főoldalra
RSS
 
Keresés
 
Rovatok
Info 
Gazdasági bűnügyek
A trükkös „unokaöcsnél” trükkösebb volt a „nagybácsi”
Privatkopo.hu 2019.12.16. 13:09:00

A gyanú szerint a feltételezett elkövető egy kitalált balesetre hivatkozva akart kicsalni kétmillió forintot egy budapesti férfitől; ő azonban a pénz átadása helyett értesítette a BRFK XVI. kerületi rendőreit.Egy fővárosi férfi telefonhívást kapott 2019. december 12-én, 16 óra körül; a hívó azt állította magáról, hogy a férfi unokaöccse, és aznap balesetet szenvedett az Üllői úton. A hívó azt is mondta, hogy a kárrendezéshez kétmillió forintra van szüksége.

A férfi közölte, hogy nála csak egymillió forint van, de egy órán belül meg tudja szerezni az összeg másik felét is. Végül abban állapodtak meg a telefonálóval, hogy 17 órakor az állítólagos „unokaöcs” egyik ismerőse megy el átvenni a pénzt a férfi Budapest XVI. kerületi házához.

A „nagybácsi” gyanút fogott és a telefonhívást követően azonnal értesítette a rendőröket, akik kimentek a helyszínre. A férfi egy borítékkal várta a telefonáló ismerősét, aki az ígért időpontban megérkezett; a pénznek azonban nem sokáig örülhetett, mivel a rendőrök az átadás közben tetten érték. Az elkövető megpróbált elmenekülni, de a nyomozók utolérték és elfogták.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság XVI. kerületi Rendőrkapitányság munkatársai a 21 éves S. L. Zsoltot előállították a kerületi rendőrkapitányságra, ahol csalás bűntett gyanúja miatt gyanúsítottként hallgatták ki és - őrizetbe vétele mellett - előterjesztést tettek letartóztatásának indítványozására.

A 21 éves férfi társát - aki a telefonhívást bonyolította - keresi a rendőrség.?

További friss információk
„Unokázós” csalókat fogtak el Heves megyében
Börtönből csapott be tizenhárom embert, több mint 2 millió forintot kaszált
Harmincmillió forintot sikkasztott egy pécsi valutaváltó alkalmazottja
Futócipővel akarta megvesztegetni a börtöntisztet egy fogvatartott - de csak a nyugtatók miatt
800 ezer forintot kért, hogy önkormányzati lakáshoz juttassa ismerősét
 
Top cikkek
Kilógó lóláb: 12,5 milliárd forint közpénzzel bélelték ki az ugyanazon a napon alapított, azonos székhelyű, offshore hátterű cégeket
Titkok és szolgák: a hülyének nézett ország
Lázár János „zseniális” üzleti húzása: bannerekért adta el a vásárhelyi iskola épületét egy szexiparban (is) érdekelt internetes cégnek
Egy úr a zűrből: százmilliókkal károsíthatott meg magánszemélyeket (is) az Electro World vezére!
Drog, prostik, Vizoviczki, avagy „mit tehet a rendőrség egy olyan szórakozóhellyel szemben, ahol befolyásos politikusok, parlamenti képviselők a törzsvendégek”?
Friss cikkek
 
           
ImpresszumKapcsolatMédiaajánlat