Ma: 2020.06.04. Vissza a főoldalra
RSS
 
Keresés
 
Rovatok
Info 
Gazdasági bűnügyek
A trükkös „unokaöcsnél” trükkösebb volt a „nagybácsi”
Privatkopo.hu 2019.12.16. 13:09:00

A gyanú szerint a feltételezett elkövető egy kitalált balesetre hivatkozva akart kicsalni kétmillió forintot egy budapesti férfitől; ő azonban a pénz átadása helyett értesítette a BRFK XVI. kerületi rendőreit.Egy fővárosi férfi telefonhívást kapott 2019. december 12-én, 16 óra körül; a hívó azt állította magáról, hogy a férfi unokaöccse, és aznap balesetet szenvedett az Üllői úton. A hívó azt is mondta, hogy a kárrendezéshez kétmillió forintra van szüksége.

A férfi közölte, hogy nála csak egymillió forint van, de egy órán belül meg tudja szerezni az összeg másik felét is. Végül abban állapodtak meg a telefonálóval, hogy 17 órakor az állítólagos „unokaöcs” egyik ismerőse megy el átvenni a pénzt a férfi Budapest XVI. kerületi házához.

A „nagybácsi” gyanút fogott és a telefonhívást követően azonnal értesítette a rendőröket, akik kimentek a helyszínre. A férfi egy borítékkal várta a telefonáló ismerősét, aki az ígért időpontban megérkezett; a pénznek azonban nem sokáig örülhetett, mivel a rendőrök az átadás közben tetten érték. Az elkövető megpróbált elmenekülni, de a nyomozók utolérték és elfogták.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság XVI. kerületi Rendőrkapitányság munkatársai a 21 éves S. L. Zsoltot előállították a kerületi rendőrkapitányságra, ahol csalás bűntett gyanúja miatt gyanúsítottként hallgatták ki és - őrizetbe vétele mellett - előterjesztést tettek letartóztatásának indítványozására.

A 21 éves férfi társát - aki a telefonhívást bonyolította - keresi a rendőrség.​

További friss információk
Súlyosabb büntetést indítványozott az ügyészség az adócsalóknak
Börtönből követett el telefonos csalásokat egy „uncsizó” rab
Ügyvédi segítséggel semmizték ki az idős jánoshalmai férfit
Bűnügyi őrizetben az „unokázós” csalók: egy 16 és egy 19 éves lány, valamint 20 éves barátjuk 9 millió forintot csalt ki egy 73 éves asszonytól
Bűnszervezetben működő csalókra csaptak le a rendőrök - hat elkövetőt letartóztatásba helyezett a bíróság
 
Top cikkek
Kilógó lóláb: 12,5 milliárd forint közpénzzel bélelték ki az ugyanazon a napon alapított, azonos székhelyű, offshore hátterű cégeket
Titkok és szolgák: a hülyének nézett ország
Lázár János „zseniális” üzleti húzása: bannerekért adta el a vásárhelyi iskola épületét egy szexiparban (is) érdekelt internetes cégnek
Egy úr a zűrből: százmilliókkal károsíthatott meg magánszemélyeket (is) az Electro World vezére!
Drog, prostik, Vizoviczki, avagy „mit tehet a rendőrség egy olyan szórakozóhellyel szemben, ahol befolyásos politikusok, parlamenti képviselők a törzsvendégek”?
Friss cikkek
 
           
ImpresszumKapcsolatMédiaajánlat