Ma: 2018.02.22. Vissza a főoldalra
RSS
 
Keresés
 
Rovatok
Info 
Gazdasági bűnügyek
Fiktív hitelszerződésekkel több mint 11 millió forintot csalt ki a pénzintézettől
HP 2017.06.20. 9:07:00

Vádat emelt az ügyészség egy kisalföldi pénzintézet egyik dolgozója ellen, aki 2013 tavasza és 2014 ősze között több mint 11 millió forintot csalt ki a saját munkáltatójától, összesen 63 hamis tartalmú kölcsönszerződés készítésével és felhasználásával.A vádirat szerint a 45 éves nő egy pénzintézet munkatársaként önálló döntési jogosultsággal rendelkezett ebben az időszakban a kölcsönök elbírálásában. Tetemes banki tartozásai miatt, jutalékainak növelése érdekében személyesen kezdte felkeresni Győr környéki falvak lakosait, akikkel - bizonyos összegek ellenében - kölcsönszerződéseket íratott alá, a folyósított kölcsönök összegeit pedig megtartotta magának.

A kölcsönök határidőre történő törlesztését a vádlott maga vállalta, azonban ezekre nem került sor.

Az asszony 27 személy nevére kötött összesen 63 szerződést, amelyekből összesen 11 millió 100 ezer forintra tett szert; egy esetben gondnokság alatt álló, írástudatlan személy adatait megszerezve követte el a csalást. Az utóbb felvett kölcsönökből az elkövető több korábbit is visszafizetett, így a pénzintézet kárából 8 millió 300 ezer forint megtérült.

A vádiratban foglalt minősített csalás és 63 rendbeli hamis magánokirat felhasználása miatt akár 12 évi szabadságvesztés is kiszabható a vádlottal szemben.

További friss információk
920 millió forint kárt okozott az államnak egy repceolajjal üzletelő bűnbanda
Megbukott az „unokázós” csaló
Az utolsó tánc: tízmilliókkal károsította meg a költségvetést egy nyíregyházi házaspár
Munkaerő-kölcsönzés: több milliós költségvetési csalással vádolnak hét cégvezetőt
Éveken át sikkasztotta az idősek pénzét
 
Top cikkek
Kilógó lóláb: 12,5 milliárd forint közpénzzel bélelték ki az ugyanazon a napon alapított, azonos székhelyű, offshore hátterű cégeket
Nulladik típusú találkozások: Pintér Sándor és a furcsa véletlenek
Titkok és szolgák: a hülyének nézett ország
Lázár János „zseniális” üzleti húzása: bannerekért adta el a vásárhelyi iskola épületét egy szexiparban (is) érdekelt internetes cégnek
Egy úr a zűrből: százmilliókkal károsíthatott meg magánszemélyeket (is) az Electro World vezére!
Friss cikkek
 
           
ImpresszumKapcsolatMédiaajánlat