Ma: 2017.10.24. Vissza a főoldalra
RSS
 
Keresés
 
Rovatok
Info 
Gazdasági bűnügyek
Fiktív hitelszerződésekkel több mint 11 millió forintot csalt ki a pénzintézettől
HP 2017.06.20. 9:07:00

Vádat emelt az ügyészség egy kisalföldi pénzintézet egyik dolgozója ellen, aki 2013 tavasza és 2014 ősze között több mint 11 millió forintot csalt ki a saját munkáltatójától, összesen 63 hamis tartalmú kölcsönszerződés készítésével és felhasználásával.A vádirat szerint a 45 éves nő egy pénzintézet munkatársaként önálló döntési jogosultsággal rendelkezett ebben az időszakban a kölcsönök elbírálásában. Tetemes banki tartozásai miatt, jutalékainak növelése érdekében személyesen kezdte felkeresni Győr környéki falvak lakosait, akikkel - bizonyos összegek ellenében - kölcsönszerződéseket íratott alá, a folyósított kölcsönök összegeit pedig megtartotta magának.

A kölcsönök határidőre történő törlesztését a vádlott maga vállalta, azonban ezekre nem került sor.

Az asszony 27 személy nevére kötött összesen 63 szerződést, amelyekből összesen 11 millió 100 ezer forintra tett szert; egy esetben gondnokság alatt álló, írástudatlan személy adatait megszerezve követte el a csalást. Az utóbb felvett kölcsönökből az elkövető több korábbit is visszafizetett, így a pénzintézet kárából 8 millió 300 ezer forint megtérült.

A vádiratban foglalt minősített csalás és 63 rendbeli hamis magánokirat felhasználása miatt akár 12 évi szabadságvesztés is kiszabható a vádlottal szemben.

További friss információk
Álnéven vásárolt a csaló
A tévéből tanulta az „unokázást” Dzsúlió és bandája
„Elfelejtették” elszámoltatni Demszky egykori, külföldi luxusingatlanokat felhalmozó bizalmasát
Uniós pénzeket ígérve csalt egy mohácsi nő
227 millió forintot sikkasztott az ingatlanügynök
 
Top cikkek
Kilógó lóláb: 12,5 milliárd forint közpénzzel bélelték ki az ugyanazon a napon alapított, azonos székhelyű, offshore hátterű cégeket
Nulladik típusú találkozások: Pintér Sándor és a furcsa véletlenek
Titkok és szolgák: a hülyének nézett ország
Lázár János „zseniális” üzleti húzása: bannerekért adta el a vásárhelyi iskola épületét egy szexiparban (is) érdekelt internetes cégnek
Egy úr a zűrből: százmilliókkal károsíthatott meg magánszemélyeket (is) az Electro World vezére!
Friss cikkek
 
           
ImpresszumKapcsolatMédiaajánlat