Ma: 2020.07.11. Vissza a főoldalra
RSS
 
Keresés
 
Rovatok
Info 
Gazdasági bűnügyek
Már kialakított, működő panziószobákra nyert 25 millió forint közpénzt a tápiógyörgyei polgármester egy turisztikai pályázaton
Privatkopo.hu/Fullank.hu 2019.09.26. 7:07:00

Nagyvonalú, 300 milliárd forintos összértékű Kisfaludy pályázattal segítette a turizmusban érdekelt vállalkozókat a kormány 2017-ben. A Kisfaludy pályázat szálláshely-bővítési program lényege az volt, hogy a vidék olyan forráshoz jusson, amellyel - ahogy fogalmaztak - minőségi szintet léphet a szektor.A Fullánk.hu információ szerint Tápiógyörgyén visszaélhettek a pályázat adta lehetőségekkel, az ottani  Kastély panzió és étterem a valóságnak nem megfelelő adatokkal pályázott és nyert 25 millió 664 ezer forintot. A panzió tulajdonosa Varró István, a település jelenlegi polgármestere.

A Fullánk értesülése szerint a pályázat plusz három szoba kialakításáról szólt. Akkor, 2017-ben kilenc szobát „vallottak be” a pályázatban, ám a valóságban - több tanú és dokumentum alapján - már tizenkét szobával működtek. 2010-ben ugyanis hozzáépítettek a panzióhoz egy új szárnyat, amiben szauna, szolgáltató helyiségek és plusz három szoba kapott helyet.

A Boockinggal már 2012-ben 12 szobára szerződött

A Fullánk.hu birtokába került egy 2012-es booking.com-os szálláshely foglalási szerződés, amelyen már tizenkét szobát ajánlanak fel a vendégeknek. A panzió a honlapján is arról tájékoztatja a látogatókat, hogy 2010-ben több szobával, valamint mini wellness részleggel is bővültek a szolgáltatások.

Úgy tudni, 2010 végén bejelentés érkezett a nagykátai építési hatósághoz, hogy az új szobák nyílászárói szabálytalanul nagyméretűek és tökéletesen belátni onnan egy Buda Nagy Antal utcai ház belső helyiségeibe. A hatóság eljárt az ügyben, és a tulajdonos kicseréltette a nyílászárókat. (A google earth 2011-es felvételén amúgy szépen látszódik az új szárny, amit a kép készülte előtt nem sokkal alakíthattak ki.)  

Hogyan történhetett az, hogy a Magyar Turisztikai Ügynökség ellenőrei nem vették észre, hogy az állami segítséggel kialakítani tervezett szobák már léteznek? A Fullánk.hu információja szerint úgy, hogy folyosón, ahonnan az „új” szobák nyílnak, egy részt gipszkarton fallal elzártak, mintha ott már véget érne a panzió hasznos területe.

A terveket az F és G mérnöki iroda készítette. Úgy tűnik, ők sem vették észre a helyszíni szemle során, hogy ahová a tervek készültek, már kész szobák vannak…

A Fullánk.hu megkereste Varró Istvánt, aki nem válaszolt a lap kérdéseire.

A Privatkopo.hu úgy tudja, a NAV területileg illetékes bűnügyi igazgatósága már értesült a visszaélés gyanúját felvető történetről.

További friss információk
Étolajban és cukorban utaztak, többmilliárdnyi áfát elcsaltak - letartóztatásba kerültek
„Unokázós” bűnbanda tagjait vették őrizetbe a kecskeméti rendőrök
Idősekre utazó csalókat fogtak el a székesfehérvári nyomozók
Bűnszövetségben csalták az áfát - százmillió forintot szagolt ki Cappy, a NAV pénzkereső kutyája
Nem fizettek jövedéki adót a forgalomba hozott bázisolaj után, 754 millió forint kárt okoztak a költségvetésnek
 
Top cikkek
Kilógó lóláb: 12,5 milliárd forint közpénzzel bélelték ki az ugyanazon a napon alapított, azonos székhelyű, offshore hátterű cégeket
Titkok és szolgák: a hülyének nézett ország
Lázár János „zseniális” üzleti húzása: bannerekért adta el a vásárhelyi iskola épületét egy szexiparban (is) érdekelt internetes cégnek
Egy úr a zűrből: százmilliókkal károsíthatott meg magánszemélyeket (is) az Electro World vezére!
Drog, prostik, Vizoviczki, avagy „mit tehet a rendőrség egy olyan szórakozóhellyel szemben, ahol befolyásos politikusok, parlamenti képviselők a törzsvendégek”?
Friss cikkek
 
           
ImpresszumKapcsolatMédiaajánlat