Ma: 2021.04.19. Vissza a főoldalra
RSS
 
Keresés
 
Rovatok
Info 
Gazdasági bűnügyek
Bűnügyi őrizetben a tamási csaló
Privatkopo.hu 2020. 11. 20. 7:17:00

Építkezésekre hivatkozva csalt ki pénzt egy 45 éves tamási férfi, majd később két társával együtt szájmaszkok és gumikesztyűk szállítását ígérve vett fel több tízmillió forint előleget. A balatonfüredi nyomozók elfogták az elkövetőket.Az eljárás adatai szerint egy 45 éves tamási lakos 2016 óta különböző gazdasági társaságok képviselőjeként építőipari munkákat ígért Balatonfüreden és környékén a sértetteknek. A megbízatásra a férfi egyenként százezer és tízmillió forint közötti előlegeket vett át, összesen közel 50 millió forintot. K. József az ígért munkákat nem végezte el, az átvett előleget pedig nem fizette vissza a sértetteknek.

A férfi 2020 tavaszától szájmaszkokat, gumikesztyűket és egyéb védőeszközöket kínált eladásra, a vételár egy részét előre kérte átutalni. A sértettek átlagban négymillió forintot fizettek, de volt, aki közel harmincmillió forintot utalt át K. Józsefnek.

A bűncselekmény elkövetésében 2020 szeptemberétől két veszprémi társa, a 47 éves P. László és a 49 éves V. József is segítette.

A megrendelt egészségügyi termékek egy töredékét szállították a vevőknek, azonban a nagyobb részét nem, így a sértetteknek közel 50 millió forint kárt okoztak. Az elkövetők a kicsalt pénzt felélték.

A balatonfüredi nyomozók K. Józsefet 2020. november 3-án, egy veszprémi luxusingatlanban fogták el, két társát pedig 2020. november 18-án, a lakóhelyükön.

Mindhárom férfi ellen jelentős kárt okozó üzletszerűen elkövetett csalás bűntett megalapozott gyanúja miatt folyik eljárás a Balatonfüredi Rendőrkapitányságon.

A rendőrök előterjesztést tettek K. József és P. László letartóztatására, amelyet a bíróság ügyészi indítványra elrendelt. V. József az eljárás során szabadlábon védekezhet.

További friss információk
15 millió forintot ajánlott a nagypapa a gyermekfelügyeleti jogért cserébe
Nem csak bűnszervezetben elkövetett költségvetési csalás, hanem pénzmosás gyanúja miatt is nyomoznak a győri Fémker Kft. volt tulajdonosaihoz köthető bűnügyekben
Hatmilliárdos költségvetési csalás: számlagyárat működtető bűnszervezetet számoltak fel a NAV pénzügyi nyomozói
A börtönből telefonálgatott és csalt ki közel kétmillió forintot egy bűnöző
„Kipakol” az öt és fél év börtönbüntetésre ítélt volt stróman: „győri nagyvállalkozók utasítására követtem el áfacsalásokat, a bűncselekményekből származó milliárdok hozzájuk kerültek”
 
Top cikkek
Brutális cigánybűnöző bandája hálózta be az alkoholista, pszichiátriai problémákkal küzdő milliárdos üzletembert
Váratlan fordulat! „Örökösként” jelentkezett a halálra égetett milliárdos volt „élettársa”, akiről az üzletember korábban a gyámhivatalnak azt állította, hogy rendszeresen meglopja, mérgezi - a nő testvére a TEK műveleti főosztályvezetője
Ideiglenes gondnok a később halálra égett milliárdos lányainak: „nem találkozhatnak az apukájukkal a politika miatt”
Egy budai milliárdos furcsa halála: „Makai Zsolt emberei hangoztatták egy társaságban, hogy nincs mitől tartaniuk, mert velük vannak a XII. kerületi rendőrök és néhány fideszes politikus”
A tűzhalált halt milliárdos lánya: „a XII. kerületi rendőrök nemhogy nem segítettek, hanem kifejezetten akadályoztak abban, hogy édesapám életét megmentsem”
Friss cikkek
 
           
ImpresszumKapcsolatMédiaajánlat