Ma: 2019.01.11. Vissza a főoldalra
RSS
 
Keresés
 
Rovatok
Info 
Gazdasági bűnügyek
Tucatnyi korrupt pénzügyőrt helyeztek előzetes letartóztatásba
Privatkopo.hu 2018.05.31. 8:01:00

Kedden összesen 33 embert vettek őrizetbe a röszkei határállomáson, valamennyiüket korrupcióval vádolják. A Nemzeti Védelmi Szolgálat (NVSZ) hónapok óta figyelte őket. Szerdán csak a csoport egyik fele állt bíróság elé, csütörtökön folytatják az eljárást.Bilincsben, vezetőszáron hozták a vesztegetéssel gyanúsított pénzügyőröket szerdán a szegedi bíróságra. Sorban egymás után, összesen 16 embert. Órákon át tartott a tárgyalásuk, végül a többség előzetes letartóztatásba került. Rajtuk kívül még 15 vámost vádolnak korrupcióval, valamennyien a röszkei határátkelőhelyen dolgoztak. Főként beosztott állományban, de néhányan tisztként.

Kedden fogták el őket egy összehangolt razziában. Úgy tudni, a Nemzeti Védelmi Szolgálat (NVSZ) hónapok óta figyelte őket.

A hivatali vesztegetést a törvény szigorúan bünteti, a most lebukott vámosok akár nyolc év szabadságvesztésre is ítélhetik.

Szinte napra pontosan egy éve ugyancsak Röszkén nyolc pénzügyőrt fogtak el, akiknél több ezer eurót találtak. A valaha volt legnagyobb vámosmaffiát 2015-ben buktatták le Záhonynál, az ukrán-magyar határnál, ötven főből állt. Fizetésük kétszeresét keresték meg naponta. A jól fizető csempészek vihettek mindent, cigarettát, szeszes italt, üzemanyagot, de még permetezőszert is. A módszerük egyszerű volt, a sofőr vagy az utasok az útlevélbe rakták a pénzt, amit a vámos az alsóneműjébe tett el. Volt olyan előállított, akinek a rajtaütéskor csaknem ezer euró volt a melltartójában.

A most korrupcióval vádolt pénzügyőrök tárgyalása folytatódik. Csütörtökön további 15 gyanúsított előzetes letartóztatásáról döntenek majd.

További friss információk
Még mindig akadnak „verebek”, akiknek annyi eszük van, hogy 75 ezer forintot töltenek fel egy cigánybűnöző mobiltelefonjaira
Alzheimer-kóros idős asszonytól csalt ki pénzt egy kaposvári nő
Ernő szívbemarkolóan tudott sírni: négy hónap alatt 251 „unokázós” csalás
Pórul járt az ostoba nő, elhitte a szerelmes mesét
Pedig jó ötletnek tűnt: két „unokázós” csaló egy autóban
 
Top cikkek
Kilógó lóláb: 12,5 milliárd forint közpénzzel bélelték ki az ugyanazon a napon alapított, azonos székhelyű, offshore hátterű cégeket
Nulladik típusú találkozások: Pintér Sándor és a furcsa véletlenek
Titkok és szolgák: a hülyének nézett ország
Lázár János „zseniális” üzleti húzása: bannerekért adta el a vásárhelyi iskola épületét egy szexiparban (is) érdekelt internetes cégnek
Egy úr a zűrből: százmilliókkal károsíthatott meg magánszemélyeket (is) az Electro World vezére!
Friss cikkek
 
           
ImpresszumKapcsolatMédiaajánlat