Ma: 2020.05.25. Vissza a főoldalra
RSS
 
Keresés
 
Rovatok
Info 
Gazdasági bűnügyek
800 ezer forintot kért, hogy önkormányzati lakáshoz juttassa ismerősét
Privatkopo.hu 2020.01.07. 13:38:00

Vádat emelt a Fővárosi Főügyészség egy 45 éves férfi ellen, aki 2016-ban azt ígérte 42 éves ismerősének, hogy pénzért, az önkormányzatnál dolgozó állítólagos kapcsolata révén segít hozzájutni egy Budapest XIV. kerületi, önkormányzati tulajdonú lakáshoz. Az idősebb férfi először 400 ezer forintot kért, majd mivel nem kapta meg, 2017-ben megismételte az ajánlatát, ekkor már 800 ezer forintra tartott igényt. A fiatalabb férfi ezt oda is adta neki, illetve társa kérésére kitöltött egy igénylő nyilatkozatot. 

A férfi persze nem juttatta el a nyilatkozatot az önkormányzathoz, hiszen szó sem volt semmiféle lakásról, csakis a pénzt akarta megszerezni.

A pórul járt férfi feljelentést tett. 

Az ügyészség a pénzt kérő személyt befolyás üzérkedés vétségével, a pénzt adót pedig befolyás vásárlásának vétségével vádolja.

A Fővárosi Főügyészség felhívja a figyelmet, hogy akkor is bűncselekmény valósul meg, ha valaki nem létező befolyásra hivatkozva kér jogtalan előnyt vagy a kérés után nem tesz semmit a befolyás érvényesítése érdekében. Ilyenkor az előny adója is bűncselekményt követ el. 

További friss információk
Kormányhivatali alkalmazottak idősotthonok vezetőivel közösen fosztottak ki idős embereket
Elfogták a nagyvenyimi szélhámost
Étkezési jegy-bűnözés: fénymásolt utalványokat használtak fel a Készenléti Rendőrség civil alkalmazottai
Súlyosabb büntetést indítványoz az ügyészség a befolyással üzérkedőkre, valamint a vesztegető vállalkozókra
Fénymásoló szalonban „gyártatta” a hamis bankjegyeket
 
Top cikkek
Kilógó lóláb: 12,5 milliárd forint közpénzzel bélelték ki az ugyanazon a napon alapított, azonos székhelyű, offshore hátterű cégeket
Titkok és szolgák: a hülyének nézett ország
Lázár János „zseniális” üzleti húzása: bannerekért adta el a vásárhelyi iskola épületét egy szexiparban (is) érdekelt internetes cégnek
Egy úr a zűrből: százmilliókkal károsíthatott meg magánszemélyeket (is) az Electro World vezére!
Drog, prostik, Vizoviczki, avagy „mit tehet a rendőrség egy olyan szórakozóhellyel szemben, ahol befolyásos politikusok, parlamenti képviselők a törzsvendégek”?
Friss cikkek
 
           
ImpresszumKapcsolatMédiaajánlat