Ma: 2017.10.20. Vissza a főoldalra
RSS
 
Keresés
 
Rovatok
Info 
Gazdasági bűnügyek
Uniós pénzeket ígérve csalt egy mohácsi nő
bama.hu 2017.10.04. 9:27:00

A Pécsi Járási és Nyomozó Ügyészség csalás bűntette miatt emelt vádat egy mohácsi nő ellen, aki uniós támogatás ígéretével csalt ki pénzt cégektől.A mohácsi nő 2015. és 2016. között különböző - elsődlegesen pécsi - gazdasági társaságokat keresett fel részben személyesen, részben közvetítő útján. A nő magát pályázatíró társaságok képviselőjének adta ki, és tájékoztatta a cégvezetőket arról, hogy az általa képviselt társaságok vissza nem térítendő, uniós forrásból származó, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium által folyósított támogatásokkal kapcsolatban teljes körű pályázati ügyintézést vállalnak.

A pályázatokkal kapcsolatos ügyintézési díjak megfizetése, illetve az általa állítottan elnyert támogatások kifizetésének meggyorsítása végett a nő különböző összegeket vett át a gazdasági társaságok képviselőitől.

Ténylegesen azonban a vádlott által felkínált pályázati támogatások nem voltak valósak. A nő nem állt kapcsolatban a megnevezett pályázatíró társaságokkal, az elkövető által a sértettek részére bemutatott minisztériumi dokumentumok hamisak voltak, azok nem a minisztériumtól származtak.

A vádlottnak nem volt lehetősége a gazdasági társaságok részére igért vissza nem térítendő állami támogatás megszerzésére. A nő összesen 11 gazdasági társaság vezetőjét tévesztette meg, akiktől alkalmanként 50 000 - 1 100 000 forintot csalt ki. Az elkövető összesen 3 millió 600 ezer forint összeget vett át a cégek vezetőitől.

A vádlott által elkövetett cselekmény több rendbeli csalás bűntettének a megállapítására alkalmas, mely bűncselekmény büntetési tétele 1-5 évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.

További friss információk
Álnéven vásárolt a csaló
A tévéből tanulta az „unokázást” Dzsúlió és bandája
„Elfelejtették” elszámoltatni Demszky egykori, külföldi luxusingatlanokat felhalmozó bizalmasát
Uniós pénzeket ígérve csalt egy mohácsi nő
227 millió forintot sikkasztott az ingatlanügynök
 
Top cikkek
Kilógó lóláb: 12,5 milliárd forint közpénzzel bélelték ki az ugyanazon a napon alapított, azonos székhelyű, offshore hátterű cégeket
Nulladik típusú találkozások: Pintér Sándor és a furcsa véletlenek
Titkok és szolgák: a hülyének nézett ország
Lázár János „zseniális” üzleti húzása: bannerekért adta el a vásárhelyi iskola épületét egy szexiparban (is) érdekelt internetes cégnek
Egy úr a zűrből: százmilliókkal károsíthatott meg magánszemélyeket (is) az Electro World vezére!
Friss cikkek
 
           
ImpresszumKapcsolatMédiaajánlat