Ma: 2020.05.28. Vissza a főoldalra
RSS
 
Keresés
 
Rovatok
Info 
Gazdasági bűnügyek
Lecsapott a csaló cigányokra a BRFK „unokázós” nyomozócsoportja
Privatkopo.hu 2019.06.08. 13:15:00

A Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) „unokázós” nyomozócsoportja azonosította, és elfogta azt a három férfit, akik közel 1,5 millió forintot csaltak ki egy idős asszonytól.Egy Budapest XVI. kerületi idős asszonyt 2019. június 4-én, délután felhívott egy csaló, majd magát a rokonának kiadva közölte, hogy balesetet okozott, és a másik fél autójában jelentős kár keletkezett. Elmondta, hogy amennyiben a kár egy részét nem téríti meg, akkor a helyszínen lévő rendőrök elveszik a jogosítványát.

A pénzért két férfi ment az 54 éves budapesti O. György megbízásából. Az idős asszony egy borítékban közel 1,5 millió forintot adott át az egyik férfinak, akit a Budapesti Rendőr-főkapitányság „unokázós” nyomozócsoportja a helyszínen elfogott. A férfi társa, a 45 éves budapesti M. Attila eközben egy autóban várakozott, majd megpróbált elmenekülni a rendőrök elől, de a helyszín közelében megállították, és őt is elfogták. A nyomozók a 44 éves sajókazai férfinál hiánytalanul megtalálták az átadott pénzt, és a bűncselekmény elkövetésénél használt Suzuki típusú autóval együtt lefoglalták.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság nyomozói O. Györgyöt 2019. június 5-én, 1 óra 4 perckor, egy zuglói lakásban fogták el. A rendőrök a három elkövető lakásaiban tartott kutatáskor több mobiltelefont, SIM-kártyát és zálogjegyet találtak.

A BRFK „unokázós” nyomozócsoportjának kollégái a három férfit csalás bűntett miatt gyanúsítottként hallgatták ki, majd őrizetbe vették, és előterjesztést tettek letartóztatásuk indítványozására, amelyet az illetékes bíróság 2019. június 7-én elrendelt.

A BRFK Vagyonvédelmi Osztály nyomozói a lefoglalt pénzt 2019. június 6-án visszaadták a sértettnek.

További friss információk
14 gyanúsított: internetes csalássorozatot derítettek fel a békéscsabai nyomozók
Kormányhivatali alkalmazottak idősotthonok vezetőivel közösen fosztottak ki idős embereket
Elfogták a nagyvenyimi szélhámost
Étkezési jegy-bűnözés: fénymásolt utalványokat használtak fel a Készenléti Rendőrség civil alkalmazottai
Súlyosabb büntetést indítványoz az ügyészség a befolyással üzérkedőkre, valamint a vesztegető vállalkozókra
 
Top cikkek
Kilógó lóláb: 12,5 milliárd forint közpénzzel bélelték ki az ugyanazon a napon alapított, azonos székhelyű, offshore hátterű cégeket
Titkok és szolgák: a hülyének nézett ország
Lázár János „zseniális” üzleti húzása: bannerekért adta el a vásárhelyi iskola épületét egy szexiparban (is) érdekelt internetes cégnek
Egy úr a zűrből: százmilliókkal károsíthatott meg magánszemélyeket (is) az Electro World vezére!
Drog, prostik, Vizoviczki, avagy „mit tehet a rendőrség egy olyan szórakozóhellyel szemben, ahol befolyásos politikusok, parlamenti képviselők a törzsvendégek”?
Friss cikkek
 
           
ImpresszumKapcsolatMédiaajánlat