Ma: 2019.08.26. Vissza a főoldalra
RSS
 
Keresés
 
Rovatok
Info 
Gazdasági bűnügyek
Ingatlancsalókat és ügyvédeket fogott el a TEK
Magyar Idők 2018.11.15. 17:53:00

Négy ügyvédet és hat társukat fogták el kedden a hatóságok. Az alapos gyanú szerint idős vagy szellemileg visszamaradt emberektől csalták ki az ingatlanjaikat. A házkutatások során néhány gyanúsított házában méltatlan körülmények között tartott időskorúa­kat találtak. Velük kapcsolatban felmerülhet akár az emberrablás gyanúja is - írja a Magyar Idők.Tíz gyanúsítottat fogtak el kedden a budapesti nyomozó ügyészek a Készenléti Rendőrség, a Terrorelhárítási Központ (TEK), valamint a Nemzeti Védelmi Szolgálat (NVSZ) munkatársaival közösen, egy időben lecsapva kilenc helyszínen. Az NVSZ operatív nyomozása tárta fel, hogy a gyanúsítottak idős vagy szellemileg leépült emberek bizalmába férkőztek azzal a céllal, hogy a megtévesztésükkel életjáradéki vagy tartási szerződést kössenek velük, és ezáltal - csalárd módon - megszerezzék az ingatlanjaik tulajdonjogát.

A szerződések megkötésében közreműködő ügyvédek megszegték ügyvédi kötelességüket. Az NVSZ feljelentésében megemlítették, hogy vélhetően fogva is tartanak károsultakat, ezért a TEK felszámoló egységei is részt vettek az összehangolt akcióban. A nyomozásban jelenleg négy - 12 és 21 millió forint közötti értékű - ingatlan sorsát vizsgálják.

A Budapesti Nyomozó Ügyészség gyanúsítottként hallgatta ki az elfogottakat. A megalapozott gyanú velük szemben többrendbeli, jelentős kárt okozó, idős vagy fogyatékosságánál fogva a bűncselekmény felismerésére korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett csalás bűntette, illetve kísérlete, az ügyvéd gyanúsítottak ellen pedig ügyvédi visszaélés bűntette.

A szerdai összehangolt akcióban a házkutatások során a hatóságok tagjai egyes gyanúsítottak ingatlanán, egyikük háza udvarán felállított sufniszerű épületben, egy másik helyszínen pedig az épület pincéjében emberhez nem méltó körülmények között több időskorú, kiszolgáltatott személyt találtak. Felmerülhet akár az emberrablás bűntette is, így a nyomozó ügyészek további bűncselekmények gyanúját is vizsgálják.

További friss információk
635 millió forint adót csalt el egy esztergomi számlagyáros
Börtönbüntetésre ítélték a tanárnőt, aki pénzt csalt ki diákoktól
Közel 400 milliót csaltak ki egy székesfehérvári vállalkozótól
17 éves „unokázós” csalót kapcsoltak le a Pest megyei nyomozók
Lecsapott a csaló cigányokra a BRFK „unokázós” nyomozócsoportja
 
Top cikkek
Kilógó lóláb: 12,5 milliárd forint közpénzzel bélelték ki az ugyanazon a napon alapított, azonos székhelyű, offshore hátterű cégeket
Nulladik típusú találkozások: Pintér Sándor és a furcsa véletlenek
Titkok és szolgák: a hülyének nézett ország
Lázár János „zseniális” üzleti húzása: bannerekért adta el a vásárhelyi iskola épületét egy szexiparban (is) érdekelt internetes cégnek
Egy úr a zűrből: százmilliókkal károsíthatott meg magánszemélyeket (is) az Electro World vezére!
Friss cikkek
 
           
ImpresszumKapcsolatMédiaajánlat