Ma: 2018.09.20. Vissza a főoldalra
RSS
 
Keresés
 
Rovatok
Info 
Gazdasági bűnügyek
227 millió forintot sikkasztott az ingatlanügynök
police.hu 2017.10.04. 9:19:00

A budapesti rendőrök vádemelési javaslattal zárták annak a brit állampolgárnak az ügyét, aki egy külföldi cég nevében úgy értékesített négy belvárosi lakást, hogy a vételárnak egy jelentős részével sajátjaként rendelkezett.A nyomozás adatai szerint egy angol ingatlanforgalmazással foglalkozó cég ügyvezetője szóban meghatalmazta a 46 éves brit állampolgárt a cég tulajdonában lévő ingatlanok értékesítésével, valamint bérbeadásával. A két fél megállapodása szerint az ingatlanok adásvétele vagy bérbeadása megkötése előtt a férfinak tájékoztatnia kellett az ügyvezetőt, akinek a hozzájárulásával köthette meg az üzletet.

A brit állampolgár ennek ellenére 2015. október 30-a és december 16-a között négy, nagy értékű, belvárosi ingatlant értékesített úgy, hogy nem kérte az ügyvezető hozzájárulását. A cég a budapesti ingatlanok vételárának, csak egy részét kapta meg, és a férfi a fennmaradó 227 millió forinttal sajátjaként rendelkezett.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság Korrupciós és Gazdasági Bűnözés Elleni Főosztályának nyomozói a férfit 2016. november 29-én gyanúsítottként hallgatták ki. A rendőrök a sikkasztás bűntett miatt indított nyomozást a napokban befejezték és a keletkezett iratokat vádemelési javaslattal megküldték az illetékes ügyészség részére.

További friss információk
Letöltendő börtönbüntetést kér az ügyészség, az ismert biztonságpolitikai szakértőre, Tarjányi Péterre
Kétszer adta el a lakását
31 millió forintot csalt ki egy álmagánnyomozó az eltűnt hozzátartozójukat kereső családtól
Három hónappal meghosszabbították Czeglédy Csaba letartóztatását
Visszaélt a webkincstári jelszóval - 2 millió forinttal károsította meg idős nagynénjét
 
Top cikkek
Kilógó lóláb: 12,5 milliárd forint közpénzzel bélelték ki az ugyanazon a napon alapított, azonos székhelyű, offshore hátterű cégeket
Nulladik típusú találkozások: Pintér Sándor és a furcsa véletlenek
Titkok és szolgák: a hülyének nézett ország
Lázár János „zseniális” üzleti húzása: bannerekért adta el a vásárhelyi iskola épületét egy szexiparban (is) érdekelt internetes cégnek
Egy úr a zűrből: százmilliókkal károsíthatott meg magánszemélyeket (is) az Electro World vezére!
Friss cikkek
 
           
ImpresszumKapcsolatMédiaajánlat