Ma: 2019.08.26. Vissza a főoldalra
RSS
 
Keresés
 
Rovatok
Info 
Gazdasági bűnügyek
Börtönből telefonálva károsítottak meg harminckét embert
Privatkopo.hu 2018.11.11. 6:22:00

Börtönből elkövetett telefonos csalás miatt emeltek vádat két férfi ellen Békés megyében. A 29 éves toldi és a 44 éves debreceni férfi a márianosztrai börtönben, szabadságvesztésüket töltve követtek el egy csalássorozatot, amely során harminckét embert károsítottak meg.A férfiak 2017. szeptember és novembere között azonos zárkában ültek és pénzszerzési célból tetszőleges embereket hívtak fel országszerte, akiket megpróbáltak becsapni. Magukat valamelyik mobilszolgáltató munkatársának adták ki és azt próbálták elérni, hogy az áldozatok az általuk megadott hívószámú SIM kártyák egyenlegét töltsék fel. Volt, hogy a SIM-kártyák kötelező regisztrációjára hivatkoztak, másokat az EU-s szabályok változására hivatkozva csaptak be. Másokat a SIM kártya lejárati idejének meghosszabbításával vertek át, vagy az internet gyorsítását ígérték, de az is előfordult, hogy adategyeztetésre hivatkozva kérték, hogy hagyják jóvá a számsornak tűnő telefonszámokat. 

A két férfi átlagosan 10 ezer és 40 ezer forint közötti összeggel károsította meg az áldozatait, csalássorozatukkal összesen 650 ezer forintot „gyűjtöttek” három hónap alatt.

A Szeghalmi Járási Ügyészség az I. rendű vádlottat 28 rendbeli szabálysértési értékhatárt meg nem haladó kárt okozó üzletszerűen elkövetett csalás vétségével, míg a II. rendű vádlottat 4 rendbeli szabálysértési értékhatárt meg nem haladó kárt okozó üzletszerűen elkövetett csalás vétségével és 1 rendbeli kísérletével vádolja.

A járási ügyészség vádiratában mindkét - visszaesőnek minősülő - vádlottal szemben végrehajtandó szabadságvesztés büntetés kiszabására tett indítványt, valamint arra, hogy a bíróság tiltsa el őket a közügyek gyakorlásától, összesen 155 ezer forint erejéig rendeljen el velük szemben vagyonelkobzást, valamint a sértettek által bejelentett polgári jogi igényeket is bírálja el. 

Az eljárás a Szeghalmi Járásbíróság előtt folytatódik.

További friss információk
635 millió forint adót csalt el egy esztergomi számlagyáros
Börtönbüntetésre ítélték a tanárnőt, aki pénzt csalt ki diákoktól
Közel 400 milliót csaltak ki egy székesfehérvári vállalkozótól
17 éves „unokázós” csalót kapcsoltak le a Pest megyei nyomozók
Lecsapott a csaló cigányokra a BRFK „unokázós” nyomozócsoportja
 
Top cikkek
Kilógó lóláb: 12,5 milliárd forint közpénzzel bélelték ki az ugyanazon a napon alapított, azonos székhelyű, offshore hátterű cégeket
Nulladik típusú találkozások: Pintér Sándor és a furcsa véletlenek
Titkok és szolgák: a hülyének nézett ország
Lázár János „zseniális” üzleti húzása: bannerekért adta el a vásárhelyi iskola épületét egy szexiparban (is) érdekelt internetes cégnek
Egy úr a zűrből: százmilliókkal károsíthatott meg magánszemélyeket (is) az Electro World vezére!
Friss cikkek
 
           
ImpresszumKapcsolatMédiaajánlat