Ma: 2018.11.08. Vissza a főoldalra
RSS
 
Keresés
 
Rovatok
Info 
Gazdasági bűnügyek
Anyósa segítségével károsította meg a vevőket a gyöngyösi sorozatcsaló
HP 2017.11.23. 7:42:00

Vádat emelt az ügyészség egy Heves megyei férfi ellen, aki gyanútlan vásárlókat csapott be ugyanannak az autónak a többszöri eladása útján.Az elsőrendű vádlott még 2015 júliusában vásárolt meg egy olyan, az előző használója által lízingelt, banki tulajdonú személygépkocsit, amelyet a kötelező felelősségbiztosítás nemfizetése miatt korábban már kivontak a forgalomból.

A vásárlás során a vádlott tisztában volt ezzel, illetve azzal is, hogy a használója nem adhatta volna el a banki tulajdonú gépkocsit, ennek ellenére az elkövetkező időszakban, álnéven több népszerű internetes hirdetési oldalon is eladásra kínálta a járművet, elhallgatva a jelentkezők elől az autóval kapcsolatos ezen problémákat.

A vevők megfizették a kialkudott vételárat, később azonban az okmányirodában szembesültek azzal, hogy az autót nem tudják átíratni. Amikor a sorra megtévesztett, reklamáló vásárlók az autót visszavitték a vádlotthoz, az a sértettek által korábban kifizetett összegeket és az autót is magánál tartva különböző ürügyekkel hitegette a vásárlókat, majd az otthagyott gépkocsit ismét eladta egy újabb jóhiszemű vásárlónak.

Az autót az elsőrendű vádlott utoljára az anyósa segítségével értékesítette, ezután a nyomozó hatóság a sértettől lefoglalta gépjárművet, és visszaadta eredeti, jogos tulajdonosának.

Mindezeken túl az elsőrendű vádlott két másik, komoly műszaki hibában szenvedő autó eladása során is kárt okozott a vevőknek azzal, hogy eltitkolta előlük a járművek tényleges műszaki állapotát. A férfi a hibás gépkocsikat hozzá visszaszállító, reklamáló vevőknek az általuk kifizetett vételárat ugyancsak nem fizette vissza, amivel a megtévesztett sértettek mindegyikének több százezer forintos kárt okozott.

A Gyöngyösi Járási Ügyészség az elsőrendű vádlottal szemben végrehajtandó szabadságvesztés büntetés és közügyektől eltiltás mellékbüntetés kiszabását, míg a másodrendű vádlott anyóssal szemben felfüggesztett szabadságvesztés kiszabását indítványozta.

További friss információk
Újabb munkaerő-kölcsönző bűnszervezetet számoltak fel a NAV nyomozói
Gázszerelőnek adta ki magát
Hatszázmillió forint adót „felejtett el” befizetni két autókereskedő
Pénzt csalt ki a hirdetési oldalon
450 millió forintos kárt okozott a befektetési aranyat kínáló férfi
 
Top cikkek
Kilógó lóláb: 12,5 milliárd forint közpénzzel bélelték ki az ugyanazon a napon alapított, azonos székhelyű, offshore hátterű cégeket
Nulladik típusú találkozások: Pintér Sándor és a furcsa véletlenek
Titkok és szolgák: a hülyének nézett ország
Lázár János „zseniális” üzleti húzása: bannerekért adta el a vásárhelyi iskola épületét egy szexiparban (is) érdekelt internetes cégnek
Egy úr a zűrből: százmilliókkal károsíthatott meg magánszemélyeket (is) az Electro World vezére!
Friss cikkek
 
           
ImpresszumKapcsolatMédiaajánlat