Ma: 2018.05.22. Vissza a főoldalra
RSS
 
Keresés
 
Rovatok
Info 
Gazdasági bűnügyek
Anyósa segítségével károsította meg a vevőket a gyöngyösi sorozatcsaló
HP 2017.11.23. 7:42:00

Vádat emelt az ügyészség egy Heves megyei férfi ellen, aki gyanútlan vásárlókat csapott be ugyanannak az autónak a többszöri eladása útján.Az elsőrendű vádlott még 2015 júliusában vásárolt meg egy olyan, az előző használója által lízingelt, banki tulajdonú személygépkocsit, amelyet a kötelező felelősségbiztosítás nemfizetése miatt korábban már kivontak a forgalomból.

A vásárlás során a vádlott tisztában volt ezzel, illetve azzal is, hogy a használója nem adhatta volna el a banki tulajdonú gépkocsit, ennek ellenére az elkövetkező időszakban, álnéven több népszerű internetes hirdetési oldalon is eladásra kínálta a járművet, elhallgatva a jelentkezők elől az autóval kapcsolatos ezen problémákat.

A vevők megfizették a kialkudott vételárat, később azonban az okmányirodában szembesültek azzal, hogy az autót nem tudják átíratni. Amikor a sorra megtévesztett, reklamáló vásárlók az autót visszavitték a vádlotthoz, az a sértettek által korábban kifizetett összegeket és az autót is magánál tartva különböző ürügyekkel hitegette a vásárlókat, majd az otthagyott gépkocsit ismét eladta egy újabb jóhiszemű vásárlónak.

Az autót az elsőrendű vádlott utoljára az anyósa segítségével értékesítette, ezután a nyomozó hatóság a sértettől lefoglalta gépjárművet, és visszaadta eredeti, jogos tulajdonosának.

Mindezeken túl az elsőrendű vádlott két másik, komoly műszaki hibában szenvedő autó eladása során is kárt okozott a vevőknek azzal, hogy eltitkolta előlük a járművek tényleges műszaki állapotát. A férfi a hibás gépkocsikat hozzá visszaszállító, reklamáló vevőknek az általuk kifizetett vételárat ugyancsak nem fizette vissza, amivel a megtévesztett sértettek mindegyikének több százezer forintos kárt okozott.

A Gyöngyösi Járási Ügyészség az elsőrendű vádlottal szemben végrehajtandó szabadságvesztés büntetés és közügyektől eltiltás mellékbüntetés kiszabását, míg a másodrendű vádlott anyóssal szemben felfüggesztett szabadságvesztés kiszabását indítványozta.

További friss információk
Megkezdődött Galambos Lajos és felesége büntetőpere
Börtönőrt akart megvesztegetni egy fogvatartott
Több mint 17 millió forintos vesztegetés elfogadásával vádolnak egy felszámolóbiztost
Szerencsejátékon verte el ügyfelei pénzét egy volt ügyvéd
Edit traktort ígért, 400 ezer forint előleget kért
 
Top cikkek
Kilógó lóláb: 12,5 milliárd forint közpénzzel bélelték ki az ugyanazon a napon alapított, azonos székhelyű, offshore hátterű cégeket
Nulladik típusú találkozások: Pintér Sándor és a furcsa véletlenek
Titkok és szolgák: a hülyének nézett ország
Lázár János „zseniális” üzleti húzása: bannerekért adta el a vásárhelyi iskola épületét egy szexiparban (is) érdekelt internetes cégnek
Egy úr a zűrből: százmilliókkal károsíthatott meg magánszemélyeket (is) az Electro World vezére!
Friss cikkek
 
           
ImpresszumKapcsolatMédiaajánlat