Ma: 2021.04.09. Vissza a főoldalra
RSS
 
Keresés
 
Rovatok
Info 
Gazdasági bűnügyek
Építőipari munkákat vállalva csalt ki pénzt a vállalkozó
Privatkopo.hu 2021.04.07. 9:25:00

A Pécsi Járási Ügyészség üzletszerűen elkövetett csalás bűntette miatt emelt vádat egy baranyai vállalkozó ellen, aki felújítási munkákat vállalt, azonban azokat nem teljesítette.A vádlott egyéni vállalkozóként dolgozott, tevékenysége nyílászárók beszerelésére, gipszkarton-szerelésre, melegburkolásra terjedt ki. A vállalkozó munkáját szórólapokon hirdette, illetve személyesen ajánlkozott munkákra.

A megrendelőkkel történt egyeztetést követően megrendelői okiratot állított ki, amelyen feltüntették az elvégzendő munkákat, a teljes ellenértéket, valamint az előleget is. A vádlott minden esetben ragaszkodott az előleg kifizetéséhez.

A vállalkozó 2016 novembere és 2019 novembere között összesen 16 sértettel kötött felújításokra vállalkozói szerződést, azonban a munkákat nem teljesítette, arra szándéka, illetve lehetősége sem volt a megrendelések felvételekor, célja a sértettek megtévesztésével a jogtalan haszonszerzés volt.

A vállalkozó a vállalt munkákat egyetlen egy esetben sem teljesítette határidőre, a sértetteket nem kereste, hívásaikat nem, vagy csak ritkán fogadta, amely alkalmakkor hitegette őket a teljesítésekkel kapcsolatban és különböző valótlan okokra hivatkozott a munka csúszása, illetőleg elmaradása miatt.

A vádlott a sértetteknek összesen több mint 6 millió forint - személyenként 50 000-2 000 000 forint közötti - kárt okozott.

A vádlottat korábban már többször elítélték hasonló jellegű bűncselekmények miatt, jelenleg is más ügyben letartóztatásban van.

Az elkövető cselekménye többrendbeli üzletszerűen elkövetett csalás bűntettének a megállapítására alkalmas.

További friss információk
Jogerősen elítélte a bíróság a csaló debreceni konyhafőnököt
Elsikkasztotta a lízingelt teherautót
Építőipari munkákat vállalva csalt ki pénzt a vállalkozó
„Unokázás”: több mint 10 millió forinttal károsított meg idős embereket egy fiatal nő
Több millió forintot csalt ki a sértettől két férfi Dorogon
 
Top cikkek
Brutális cigánybűnöző bandája hálózta be az alkoholista, pszichiátriai problémákkal küzdő milliárdos üzletembert
Váratlan fordulat! „Örökösként” jelentkezett a halálra égetett milliárdos volt „élettársa”, akiről az üzletember korábban a gyámhivatalnak azt állította, hogy rendszeresen meglopja, mérgezi - a nő testvére a TEK műveleti főosztályvezetője
Egy budai milliárdos furcsa halála: „Makai Zsolt emberei hangoztatták egy társaságban, hogy nincs mitől tartaniuk, mert velük vannak a XII. kerületi rendőrök és néhány fideszes politikus”
Ideiglenes gondnok a később halálra égett milliárdos lányainak: „nem találkozhatnak az apukájukkal a politika miatt”
A tűzhalált halt milliárdos lánya: „a XII. kerületi rendőrök nemhogy nem segítettek, hanem kifejezetten akadályoztak abban, hogy édesapám életét megmentsem”
Friss cikkek
 
           
ImpresszumKapcsolatMédiaajánlat