Ma: 2019.05.23. Vissza a főoldalra
RSS
 
Keresés
 
Rovatok
Info 
Gazdasági bűnügyek
Elfogtak egy hülyét, aki egy miniszterre és egy ügyészségi vezetőre hivatkozva kért több százmilliós „alkotmányos költséget”
Privatkopo.hu 2019.03.01. 10:37:00

A Nemzeti Védelmi Szolgálat (NVSZ), valamint a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) feljelentése alapján folyamatban lévő ügyben az ügyészség 2019. február 28-án összehangolt nyomozati cselekményeket végzett. A több helyszínen végrehajtott akcióban a Terrorelhárítási Központ, a Készenléti Rendőrség, valamint a Nemzeti Védelmi Szolgálat is közreműködött.A megalapozott gyanú szerint az elkövető magát valótlanul - a NAV, a Nemzeti Nyomozó Iroda, esetenként az ügyészség állományába tartozó - hivatalos személynek kiadva arra hivatkozott, hogy hivatali befolyása és kapcsolatai segítségével adóigazgatási és büntetőeljárásokat befolyásol. Ezért jogtalan vagyoni előnyt kért és kapott a folyamatban lévő ügyek érintettjeitől. 

Majd azt állította, hogy a kenőpénz egy részét továbbítani fogja a döntéshozóknak, köztük egy miniszterre és egy ügyészségi vezetőre is utalt. A gyanúsított ígéretei ellenére nem intézkedett, az erre történt valótlan hivatkozással megszerzett pénzt nem továbbította, az átvett több százmillió forintot teljes egészében megtartotta.

Az ügyészség a kutatások során közel tízmillió forint készpénzt, nagyértékű ékszereket, órákat valamint öt gépjárművet foglalt le.

A bűncselekmény elkövetésével gyanúsítható személyt az ügyészség őrizetbe vette, majd gyanúsítottként hallgatta ki. A gyanúsított az első kihallgatása során megtagadta a vallomástételt, letartóztatása indítványozásáról a Központi Nyomozó Főügyészség pénteken dönt.

A minősített befolyással üzérkedés bűntette két évtől nyolc évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő bűncselekmény, amely főbüntetés a halmazati büntetési szabályokra tekintettel elérheti a 12 évet.

Az őrizetben lévő gyanúsítotton kívül az ügyben eddig további három személy gyanúsítotti kihallgatása történt meg.

További friss információk
Nyolc év börtönbüntetésre ítélték a Pécsi Tudományegyetem volt gazdasági igazgatóját
Pénzért törölt adótartozásokat a NAV volt főosztályvezető-helyettese
Fiktív reklámszerződésekkel 11 milliárd forintot nyúlt le a céghálózatot működtető bűnszervezet
Az előlegeket felvette, a lakásfelújítások elmaradtak
Sportfogadáson bukta el a bűncselekményből származó százezreket, majd feladta magát a rendőrségen
 
Top cikkek
Kilógó lóláb: 12,5 milliárd forint közpénzzel bélelték ki az ugyanazon a napon alapított, azonos székhelyű, offshore hátterű cégeket
Nulladik típusú találkozások: Pintér Sándor és a furcsa véletlenek
Titkok és szolgák: a hülyének nézett ország
Lázár János „zseniális” üzleti húzása: bannerekért adta el a vásárhelyi iskola épületét egy szexiparban (is) érdekelt internetes cégnek
Egy úr a zűrből: százmilliókkal károsíthatott meg magánszemélyeket (is) az Electro World vezére!
Friss cikkek
 
           
ImpresszumKapcsolatMédiaajánlat