Ma: 2019.04.20. Vissza a főoldalra
RSS
 
Keresés
 
Rovatok
Info 
Gazdasági bűnügyek
Csomagkézbesítőnek ajánlott segítséget a csaló
Privatkopo.hu 2018.11.26. 14:23:00

A rendőrségen 2018. június 18-án tett feljelentést egy nő, mivel az interneten megrendelt egy mobiltelefont, azonban azt nem kapta meg.A nyomozók adatgyűjtést és tanúkutatást végeztek, amelynek eredményeként megállapították, hogy egy hajdúhadházi férfi hely- és személyismeretére hivatkozva megállapodott egy csomagkézbesítő szolgálat futárával arról, hogy több mobiltelefont is eljuttat a megrendelőkig. A megállapodást követően a 38 éves férfi 2018. június 7-én és június 15-én, összesen három mobiltelefont vett át a futártól és az átvételt a megrendelők aláírásának meghamisításával igazolta.

A hajdúhadházi rendőrök L. Zsoltot 2018. június 26-án előállították a rendőrkapitányságra, ahol kihallgatását követően bűnügyi őrizetbe vették.

A nyomozás adatai szerint a 21 éves kézbesítő elhitte L. Zsoltnak, hogy segíteni fog a telefonok kézbesítésében, azonban a mobilok közül egyik sem érkezett meg a megrendelőhöz, mivel azokat a hajdúhadházi lakos továbbértékesítette.

A Hajdúhadházi Rendőrkapitányság L. Zsolttal szemben csalás bűntett, valamint hamis magánokirat felhasználása vétség, míg a debreceni futárral szemben hamis magánokirat felhasználása vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott nyomozást.

A hajdúhadházi rendőrök a nyomozás vizsgálati szakaszában a szükséges eljárási cselekményeket elvégezték és az iratokat átadták az ügyészségnek.

További friss információk
Több száz munkaerő-közvetítéssel foglalkozó céget rohantak le a NAV nyomozói
Korrupt NAV-os állítottak bíróság elé
Bírósági végrehajtónak adták ki magukat, több millió forintot csaltak ki áldozataiktól
Öt év börtönbüntetésre ítéltek egy adócsalót
Milliárdos csalásokat hajtott végre egy külföldi cégek megkárosítására szakosodott bűnszervezet
 
Top cikkek
Kilógó lóláb: 12,5 milliárd forint közpénzzel bélelték ki az ugyanazon a napon alapított, azonos székhelyű, offshore hátterű cégeket
Nulladik típusú találkozások: Pintér Sándor és a furcsa véletlenek
Titkok és szolgák: a hülyének nézett ország
Lázár János „zseniális” üzleti húzása: bannerekért adta el a vásárhelyi iskola épületét egy szexiparban (is) érdekelt internetes cégnek
Egy úr a zűrből: százmilliókkal károsíthatott meg magánszemélyeket (is) az Electro World vezére!
Friss cikkek
 
           
ImpresszumKapcsolatMédiaajánlat