Ma: 2020.10.20. Vissza a főoldalra
RSS
 
Keresés
 
Rovatok
Info 
Gazdasági bűnügyek
4 év fogházbüntetésre ítélték a volt rendőr dandártábornokot
Magyar Nemzet 2020.03.16. 14:53:00

Jogerősen négy év fogházra ítélte a Fővárosi Ítélőtábla Ármos Sándor rendőr dandártábornokot; a volt megyei rendőrfőkapitány több mint húszmillió forintos korrupciós ügyben került a vádlottak padjára, miután a Nemzeti Védelmi Szolgálat jelzésére - még 2016-ban - tetten érték 8 millió forintnyi kenőpénz átvétele közben.Már 2017 áprilisa óta nem hivatásos rendőr Ármós Sándor tábornok, akit múlt héten korrupciós bűncselekmény elkövetése miatt jogerősen 4 év fogházra ítélt a Fővárosi Ítélőtábla - írja a Magyar Nemzet.

A Nemzeti Védelmi Szolgálat (NVSZ) jelzésére több mint hétmillió forint értékű valutában kifizetett kenőpénz átvétele közben érték tetten Ármós Sándor rendőr dandártábornokot a Központi Nyomozó Főügyészség (KNYF) munkatársai még 2016-ban - írta meg elsőként a Magyar Idők. Ármós és öt társa ellen a főügyészség vesztegetést állítva elkövetett befolyással üzérkedés és más bűncselekmények miatt emel vádat 2017 nyarán.

A PestiSrácok szerint még 2016 elején a volt Pest megyei rendőrkapitány azt állította egy cég képviselőjének, hogy ő fog előkészíteni egy állami támogatásról rendelkező határozatot. Az eredményes ügyintézés érdekében 24 millió forintot kért azért, hogy a dokumentumot olyan személynek továbbítsa, akinek „ráhatása van az ügyre”. Az ügyészség szerint a másik fél ezt, valamint a később tízmillió forintra csökkentett ajánlatot először visszautasította, ám végül egy ismerősén keresztül mégis eljuttatta a kért összeget a tábornoknak.

A volt főrendőrt azzal is megvádolta a KNYF, hogy kérésre több embernek is megígérte: egy külföldi ismerőse révén utánanéz annak, hogy egyikük ellen adott országban kiadtak-e körözést. Valótlanul azt állította, hogy az illetőt körözik, de 7 millió forintért elintézi, hogy ennek ellenére zavartalanul beléphessen az adott ország területére.

„A vádlott a magánszemélyektől további hatósági ügyek elintézéséért 7 millió forintot kért arra hivatkozva, hogy azt az ügyben eljáró külföldi hivatalos személynek továbbítja” - fogalmazott a vádról Keresztes Imre KNYF a főügyésze, aki szerint a volt rendőri vezető az ügyintézésért cserébe először 6 millió forintot kapott. A vádlottat akkor érték tetten, amikor 2016. július 29-én a fennmaradó 8 millió forintot átvette egy gyorsétterem parkolójában - tette hozzá.

A vádhatóság kitért arra: a vádlott az ígéretei ellenére az ügyekben nem intézkedett, az erre történt valótlan hivatkozással megszerzett pénzt másoknak nem továbbította, az általa átvett, összesen 16 millió forintot saját céljaira fordította.

Ármós hivatásos szolgálati viszonyát 2017. április 30-ával szüntette meg Áder János köztársasági elnök, miután a tábornok méltatlanná vált a belügyi szolgálatra, majd - elsőfokon, nem jogerősen - 6 év fogházat kapott. Ezt enyhítette jelentősen a napokban a Fővárosi Ítélőtábla.

A dandártábornok 2011-től lebukásáig a Belügyminisztérium állományában, a közfoglalkoztatási helyettes államtitkárságon szolgált. Előtte 2007-től Pest megyei, korábban Nógrád megyei rendőrfőkapitány volt. A Pest megyei rendőrség éléről 2011-ben váltották le, miután főkapitányi körlevélben hívta fel az állomány figyelmét arra, a rendőrség több százmillió forintos adóssága miatt megszorító intézkedésekre, így például a túlórák kifizetésének megvonására van szükség. Az ORFK átvilágította a főkapitányságot, és megállapította: hibás adatokból levont téves következtetéseken alapult a körlevél, amit visszavonattak.

További friss információk
10 millió forint értékű cigarettaszállítmányt kapcsoltak le a NAV és a határrendészet munkatársai
700 millió forintos költségvetési csalással gyanúsítják a szójás bűnszervezet tagjait
Vádat emeltek egy igazi „jóstehetség” ellen
Felvette az előleget, de nem végezte el a nyílászárók cseréjét - 41 rendbeli csalással gyanúsítják
Vádemelés a többmilliárdos adócsalást elkövető húsos bűnszervezet tagjai ellen
 
Top cikkek
Kilógó lóláb: 12,5 milliárd forint közpénzzel bélelték ki az ugyanazon a napon alapított, azonos székhelyű, offshore hátterű cégeket
Titkok és szolgák: a hülyének nézett ország
Lázár János „zseniális” üzleti húzása: bannerekért adta el a vásárhelyi iskola épületét egy szexiparban (is) érdekelt internetes cégnek
Egy úr a zűrből: százmilliókkal károsíthatott meg magánszemélyeket (is) az Electro World vezére!
Drog, prostik, Vizoviczki, avagy „mit tehet a rendőrség egy olyan szórakozóhellyel szemben, ahol befolyásos politikusok, parlamenti képviselők a törzsvendégek”?
Friss cikkek
 
           
ImpresszumKapcsolatMédiaajánlat