Ma: 2018.01.23. Vissza a főoldalra
RSS
 
Keresés
 
Rovatok
Info 
Gazdasági bűnügyek
A NAV is nyomoz az Alexandra-cégcsoportnál
Magyar Idők 2017.05.15. 7:46:00

Az idén fizetésképtelenné vált Alexandra-cégcsoport 2015-ben egyszer már csődbe került. A felszámoló feljelentése alapján az adóhatóság jelenleg is nyomoz, miután a Matyi Dezső nevével fémjelzett cégcsoport vagyonát zömmel átjátszották két olyan vállalkozásba, amelyeknél a mostani helyzettel kapcsolatban vizsgálódik a rendőrség.Az Alexandra-cégcsoporttal összefüggésben nemcsak a Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság nyomoz, hanem az adóhatóság is - tudta meg a Magyar Idők. Míg Tolnában a cégcsoportnál 2015-től történtek miatt hét ügyben - csalás, sikkasztás, jogosulatlan pénzintézeti tevékenység, személyes adattal visszaélés és más bűncselekmények gyanúja miatt - folyik a nyomozás ismeretlen tettes ellen, az adóhatóság a cégcsoport 2015 előtti ügyeit vizsgálja. Mindkét nyomozásban azonos cégek tűntek fel. A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) bűnügyi sajtóirodája megerősítette a nyomozás tényét, de részleteket nem közölt.

A könyves cégcsoport korábbi zászlóshajója, a 2015-ben csődbe ment Pécsi Direkt Kft. felszámolója, a Kvantál Kft. az idei csőd hallatán sajtóközleményben vont párhuzamot a 2015 előtt és a most történtek között. A Kvantál Kft. 102 hitelezőt és 9 milliárd forint tartozást tart nyilván. Több mint egy tucat könyvkiadó és könyvkereskedő, helyi önkormányzatok, bankok, valamint a NAV vár a Pécsi Direkt Kft.-től a pénzére, ám az Alexandra-cégcsoport vagyona eltűnt.

A felszámoló perek sorozatát indította az eltűnt vagyon visszakövetelésére azon cégek ellen, amelyekbe a Pécsi Direkt Kft., vagyis az Alexandra-hálózat vagyonának zöme átkerült. Ilyen például a Wolf-CRS Kft., a Könyvbazár Kft., a Matias Borászat Kft. és a Rainbow Üzletlánc Kft.

A felszámoló megállapítása szerint a fizetésképtelenséggel fenyegető helyzet miatt a Pécsi Direkt Kft. menedzsmentje a vállalat vagyonát jogellenes módon, a hitelezők kárára, a kiadókat, az önkormányzatokat és az adóhatóságot kijátszva átruházta más cégekre, akik pénzben nem egyenlítették ki a vagyon ellenértékét. Mindezért a felszámoló büntetőfeljelentést tett csődbűncselekmény, sikkasztás, csalás, költségvetési csalás, hűtlen kezelés és tartozás fedezetének elvonása gyanúja miatt.

További friss információk
Hosszú évekre börtönbe kerülhet a két bukott rendőr, Labanc Ferenc és Porkoláb Zsolt
Vesztegetés bűnszervezetben: ukránokat és szerbeket juttatott magyar útlevelekhez a „rapper”
Csalás miatt elítélték az ismert biztonságpolitikai szakértőt
11 millió forintot csaltak ki idős emberektől
Bűnös: Fási Ádám 10 hónap börtönt kapott - 2 évre felfüggesztve - az őssejt-ügyben
 
Top cikkek
Kilógó lóláb: 12,5 milliárd forint közpénzzel bélelték ki az ugyanazon a napon alapított, azonos székhelyű, offshore hátterű cégeket
Nulladik típusú találkozások: Pintér Sándor és a furcsa véletlenek
Titkok és szolgák: a hülyének nézett ország
Lázár János „zseniális” üzleti húzása: bannerekért adta el a vásárhelyi iskola épületét egy szexiparban (is) érdekelt internetes cégnek
Egy úr a zűrből: százmilliókkal károsíthatott meg magánszemélyeket (is) az Electro World vezére!
Friss cikkek
 
           
ImpresszumKapcsolatMédiaajánlat