Ma: 2020.07.06.
RSS
 
Keresés
 
Rovatok
Info


 
Vissza a főoldalra
Egy cigány lakásmaffiózó közjegyzői és végrehajtói segédlettel forgatott ki az örökölt vagyonából egy 17 éves fiút
Privatkopo.hu 2019.05.16. 6:47:00

Egy cigány lakásmaffiózó, nevezzük nevén a gyereket, közjegyzői és végrehajtói segédlettel kiforgatott a vagyonából egy fiatalembert. Csak a szokásos - gondolhatnánk. De nem. Ugyanis az ügy szereplői hihetetlenül arcátlan módon „húzták le” Istvánt, akinek nevelőapja - végső elkeseredésében - a Privatkopo.hu bűnügyi portálhoz fordult, és dokumentumokkal támasztotta alá az általa elmondottakat. A történet plasztikusan ábrázolja, hogyan működik a jogszolgáltatás Magyarországon.„Nevelt fiam, I. István édesapja halála után, 1998-ban megörökölte egy budapesti lakás 50 százalékának tulajdonjogát. A gyerek akkor 6 éves volt, én a gyámja lettem, és magamhoz vettem őt. Abban az ingatlanban 1998 februárja óta nem lakik életvitelszerűen, a bejelentett lakcíme sem volt ott” - kezdte I. Zoltán.

A férfi elmondása szerint az anyja tartozásai miatt 2010-ben elárverezték az asszony 50 százaléknyi tulajdoni részét, így Horváth Attila Endre lett István tulajdonostársa. Ettől a pillanattól kezdve Horváth összesen 22 esetben, nem tévedés, huszonkettő esetben kezdeményezett fizetési meghagyáson alapuló végrehajtásokat, több mint 10 millió forint értékben. „A sok ügy közül egyet nem sikerült „megmenteni”, így István tulajdoni hányadát 2018.július 31. napján elárverezték, és neki több mint 6 millió forint összeg jár az árverezésből befolyt összegből. Pontosabban járna, ugyanis két végrehajtó - egymással és a végrehajtásokat kezdeményező személlyel összejátszva - lehetetlenné tette, hogy a fiú hozzájusson az őt megillető összeghez” - mondta a nevelőapa.

Horváth Attila Endre a 2010 májusában, árverés útján szerzett 50 százaléknyi tulajdonjogát 2013-ban az anyjának ajándékozta, azonban azt megelőzően - 2010 és 2012 között - 11 fizetési meghagyásos eljárást kezdeményezett „lakbértartozás” címen a társtulajdonossal, azaz Zoltán nevelt fiával szemben. Ekkor Horváth havi 83 000 forintban határozta meg az 52 négyzetméteres lakás fele tulajdona után járó lakbér összegét. Bár - Zoltán állítása szerint - tudta István lakcímét és elérhetőségét, a fizetési meghagyásokat mégis az örökölt ingatlan postacímére küldette - ahol a fiú 1998 februárja óta nem élt életvitelszerűen -, hogy ne lehessen azokat átvenni, és a második kísérlet után kézbesítettnek tekintsék a küldeményeket. „Horváth követelései teljes mértékben megalapozatlanok, hiszen a lakást kizárólag ő és a családja használta és használja, továbbá nem volt bérleti szerződés közte és István között. Sajnos a követelések jogalapját sem a közjegyzők, sem a végrehajtók nem vizsgálták, gépiesen indították az eljárásokat” - jegyezte meg a férfi.

A 2018. július 31. napján végrehajtott árverést követően Horváth azonnal újabb 11 végrehajtási lapot küldetett az ország különböző pontjain - Győr, Orosháza, Békéscsaba, Szolnok, Cegléd és Budapest - tevékenykedő közjegyzőkkel Kristófy László és az ugyancsak önálló bírósági végrehajtóként működő dr. Schmidt Zoltán részére, amelyekből kiderült: havi 300.000 forintra emelte a fele lakás után járó lakbért. A követelések időpontja napra pontosan megegyezett az előző 11 követelés időpontjával. Így Horváth lakbér követelése (83 000 forint + 300 000 forint) együttesen havi 383 000 forintra emelkedett.

       Dr. Schmidt Zoltán befogadta a közjegyzői dokumentumokat

„Kristófy és dr. Schmidt Zoltán simán befogadták az újabb közjegyzői végrehajtási lapokat, összesen 6 millió 600 ezer forint értékben. A dokumentumok kiállításának időpontjai két napra (2018. augusztus 2. és augusztus 3.) „zsúfolódtak”. Ez az összeg egyébként pontosan annyi, amennyit István számára ki kellett volna fizetni az ingatlan árverésből befolyó összegből…” - fűzte hozzá a nevelőapa.

Zoltán tájékoztatása szerint a végrehajtóknál levő ügyek közül számosat már az eljárások kezdetén megszüntetett a közjegyző, más esetekben pedig bírósági ítélet született az eljárás megszüntetéséről. A férfi leveleket írt a végrehajtóknak, amelyekben kérte, hogy a megszüntetett eljárások után a jogellenesen visszatartott több millió forintot a nevelt fiának szíveskedjenek megfizetni. Mint kiderült, ezek a levelek falra hányt borsóként peregtek le róluk. „Fizetés helyett bedobtak mindenféle trükköket, minden iratot, még azokat is, amely ügyekben az eljárást hivatalosan megszüntették, ismét bíróságra adtak és várják a csodát - csak fizetniük ne kelljen!” - fakadt ki. „Közben ostobábbnál ostobább indokokkal rukkolnak elő, hogy megússzák a nevelt fiamnak járó több mint 6 millió forint megfizetését. Szerintem arra várnak, hogy belefáradjunk az ügyekbe.”

A nevelőapa úgy véli, a leglényegesebb momentum az volt, hogy Horváth Attila Endre végrehajtói kézbesítést kért hét alkalommal, amelyek közül ötöt dr. Schmidt Zoltán végrehajtói irodája ténylegesen nem teljesített. Dr. Schmidt a bíróság előtt viszont azt állította, hogy minden esetben megjelentek az adós lakcímén személyesen kézbesíteni a fizetési meghagyást, de egyetlen alkalommal sem találtak senkit otthon, aki átvette volna az értesítéseket, sőt, a végrehajtó azt is állította, hogy minden alkalommal értesítőt is hagyott a postaládában. „Csakhogy: egyszer sem találtunk értesítőt a levélszekrényben” - szögezte le Zoltán. „Abban a két esetben, amikor valóban megtörtént a végrehajtói kézbesítés, ellentmondás következtében - bírói, illetve közjegyzői végzéssel - megszüntetésre kerültek az eljárások.”

A férfi szerint a végrehajtónak, Kristófy Lászlónak el kellett volna számolnia a 2018. július 31. napján fennálló állapotnak megfelelően az ingatlan árverésből befolyt összeggel és a 2018. augusztus 2-án és augusztus 3-án kibocsátott végrehajtási kérelmeket már nem vehette volna figyelembe, így azokat nem is számolhatta volna el.

„Amint azt már említettem: a végrehajtók azt a trükköt alkalmazták, hogy az összes iratot - köztük azokat is, amelyek korábban már megszüntetett eljárások során keletkeztek - ismételten bíróságra küldték. Nem elég az, hogy nem fizetnek, hanem végrehajtói kifogásként Istvánt ismételten kötelezik 7 x 15 000 forint illeték megfizetésére” - folytatta Zoltán. „Bíró hölgyek és urak, tessék mondani: hol élünk? Hol van itt igazság? Hol és hogyan érvényesülnek a törvény előtti egyenlő esélyek, mi van az egyenlő bánásmód elvével? Azért, mert valaki végrehajtó, az a jogállásából adódóan csak igazat állíthat? Nincs, aki átnézné az iratokat és azt mondaná, hogy ezek már megszüntetett eljárások? Vagy a befizetésre váró illetékek fontosabbak az igazság feltárásánál?” - tette fel a költőinek szánt kérdéseket.

Horváth újra „akcióban”

Él Budapesten egy idős hölgy, akinek 48 négyzetméteres panel lakásában egynegyed tulajdonjogot szerzett Horváth Attila Endre. Zoltán tudomása szerint a férfi tavaly elkezdte ugyanolyan követelésekkel „bombázni” a nénit, mint amilyenekkel Istvánt támadta folyamatosan. Ebben az esetben is havi 300 000 forintban határozta meg a tulajdoni hányada után járó lakbért. „Ismeretem szerint már közjegyzői fizetési meghagyásokat is kibocsátatott” - tette hozzá. „Valaki súghat neki, ugyanis: ez a gátlástalan személy kizárólag olyan élethelyzetű emberek lakását kívánja elvenni - csalás bűntett gyanúját felvető cselekmények árán -, akik életkorukból és anyagi helyzetükből fakadóan nem képesek a rájuk szakadó, Horváth által okozott milliós terheket és az ügyekkel járó igen tetemes járulékos költségeket megfizetni. Amikor Istvánt elkezdték kiforgatni a vagyonából, 17 éves volt. A néni pedig jelenleg 92.”

Szigorú titoktartás...

A Privatkopo.hu megkereste Kristófy László és dr. Schmidt Zoltán bírósági végrehajtókat. Mindketten ugyanazt írták: „Az 1994.évi LIII tv. (Vht.) 229 § 229/A § az eljáró végrehajtók számára az általuk kezelt ügyek vonatkozásában szigorú titoktartási kötelezettséget ír elő. A titoktartás alól csak a Magyar Bírósági Végrehatói Kar hivatalvezetője adhat - indokolt kérelem esetén - felmentést. Ennek hiányában álláspontomat nem tudom közölni.”

(Amennyiben a fentihez hasonló végrehajtási eljárásnak volt az elszenvedője, kérjük, írja meg történetét portálunknak. E-mail: privatkopo.hu@gmail.com)

Egy másik furcsa végrehajtásról itt olvashat:

http://privatkopo.hu/WebArticleShow.aspx?AGM=Hirmix&AN=kamuinkasszok&MN=Hirmix&LN=Hungarian

További friss információk
Étolajban és cukorban utaztak, többmilliárdnyi áfát elcsaltak - letartóztatásba kerültek
„Unokázós” bűnbanda tagjait vették őrizetbe a kecskeméti rendőrök
Idősekre utazó csalókat fogtak el a székesfehérvári nyomozók
Bűnszövetségben csalták az áfát - százmillió forintot szagolt ki Cappy, a NAV pénzkereső kutyája
Nem fizettek jövedéki adót a forgalomba hozott bázisolaj után, 754 millió forint kárt okoztak a költségvetésnek
 
Top cikkek
Kilógó lóláb: 12,5 milliárd forint közpénzzel bélelték ki az ugyanazon a napon alapított, azonos székhelyű, offshore hátterű cégeket
Titkok és szolgák: a hülyének nézett ország
Lázár János „zseniális” üzleti húzása: bannerekért adta el a vásárhelyi iskola épületét egy szexiparban (is) érdekelt internetes cégnek
Egy úr a zűrből: százmilliókkal károsíthatott meg magánszemélyeket (is) az Electro World vezére!
Drog, prostik, Vizoviczki, avagy „mit tehet a rendőrség egy olyan szórakozóhellyel szemben, ahol befolyásos politikusok, parlamenti képviselők a törzsvendégek”?
Friss cikkek
 
           
ImpresszumKapcsolatMédiaajánlat