Ma: 2019.08.25. Vissza a főoldalra
RSS
 
Keresés
 
Rovatok
Info 
Gazdasági bűnügyek
Vádemelési javaslat a pécsi püspökség volt gazdasági vezetőjével szemben
MTI 2012.11.21. 11:01:00

Befejeződött a nyomozás a pécsi püspökség gazdasági tevékenységével kapcsolatban hűtlen kezelés és más bűncselekmények elkövetésének gyanúja miatt indított nyomozás, az ügyiratot vádemelési javaslattal megküldték a Somogy Megyei Főügyészségre - tájékoztatott a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószolgálata.A kiadott közlemény szerint Wolf Gyula (a pécsi egyházmegye volt gazdasági igazgatója) ellen egyrendbeli, folytatólagosan elkövetett, különösen nagy vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés, négyrendbeli jogosulatlan gazdasági előny megszerzése, háromrendbeli folytatólagosan elkövetett adócsalás, kétrendbeli számviteli rend megsértésének megalapozott gyanúja miatt élt vádemelési javaslattal a főkapitányság bűnügyi igazgatóságának gazdaságvédelmi osztálya.

Az alapfeljelentés mintegy 30 különböző vélt vagy valós visszaélést sorolt fel, ezeket további csaknem 50 cselekménnyel egészítettek ki a nyomozás idején érkezett újabb feljelentések - áll az október 27-én lezárult nyomozásról tájékoztató közleményben.

A rendőrség közlése szerint az eljárás valamennyi jelzett cselekményre kiterjedt, a nyomozók összesen 226 embert hallgattak ki, és a püspökség gazdasági igazgatóságától, valamint a kapcsolódó gazdasági társaságtól egy teherautónyi mennyiségű iratot foglaltak le.

A nyomozást 2010. október végén rendelte a Baranya Megyei Főügyészség. A Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság "a püspökséggel ápolt jó kapcsolatára" hivatkozva kérte kizárását a nyomozásból, így került az ügy a Somogy Megyei Rendőr-főkapitánysághoz.

További friss információk
635 millió forint adót csalt el egy esztergomi számlagyáros
Börtönbüntetésre ítélték a tanárnőt, aki pénzt csalt ki diákoktól
Közel 400 milliót csaltak ki egy székesfehérvári vállalkozótól
17 éves „unokázós” csalót kapcsoltak le a Pest megyei nyomozók
Lecsapott a csaló cigányokra a BRFK „unokázós” nyomozócsoportja
 
Top cikkek
Kilógó lóláb: 12,5 milliárd forint közpénzzel bélelték ki az ugyanazon a napon alapított, azonos székhelyű, offshore hátterű cégeket
Nulladik típusú találkozások: Pintér Sándor és a furcsa véletlenek
Titkok és szolgák: a hülyének nézett ország
Lázár János „zseniális” üzleti húzása: bannerekért adta el a vásárhelyi iskola épületét egy szexiparban (is) érdekelt internetes cégnek
Egy úr a zűrből: százmilliókkal károsíthatott meg magánszemélyeket (is) az Electro World vezére!
Friss cikkek
 
           
ImpresszumKapcsolatMédiaajánlat