Ma: 2021.01.13. Vissza a főoldalra
RSS
 
Keresés
 
Rovatok
Info 
Gazdasági bűnügyek
Új csalási módszerrel próbáltak milliókhoz jutni az „unokázós” bűnözők
Privatkopo.hu 2019.12.04. 7:53:00

A Budapesti Rendőr-főkapitányság bűnügyes kollégái elfogták azt a párost, akik segítségével egy új módszerrel tévesztettek és károsítottak meg idős embereket.Hozzátartozójának kiadva magát hívott fel egy - egyelőre ismeretlen - férfi 2019. november 15-én egy idős férfit. A telefonáló - akit az idős ember az unokájának hitt - a férfinek azt a történetet adta elő, hogy ittasan vezetett és balesetet okozott, ami miatt eljárást fognak ellene indítani. A nyomaték kedvéért a telefonáló szintén ismeretlen társa rendőrnek kiadva magát azt mondta, ha egy általuk megadott számlaszámra átutalnak 1,7 millió forintot, a sértett rokona megússza a büntetést.

A kért összeget a csalók meg is kapták, amit számlájukról több részletben fel is vettek. A nyomozás során kiderült, hogy a számlaszám, amelyet a sértettnek az utaláshoz megadtak, a 25 éves budapesti Sz. Róberthez köthető, aki élettársával, a 22 éves Cs. Alexandrával együtt vette fel a kicsalt pénzt. 

Ugyanezzel a történettel kerestek meg a csalók egy másik férfit is 2019. november 19-én, akitől szintén 1,7 millió forintot kértek azért, hogy rokona ellen ne induljon eljárás. Szerencsére itt a kiszemelt áldozat felesége rájött az átverésre és nem utalták el a kért összeget, majd az esetről értesítették a rendőrséget. 

A csalás sorozat tovább folytatódott 2019. november 28-án. Ekkor már 2,2 millió forintot követeltek a felhívott házaspártól, akik el is mentek a bankba, de szerencséjükre a tranzakciót nem tudták azonnal végrehajtani. Időközben beszéltek igazi rokonukkal is, aki rádöbbentette őket a csalásra.

A BRFK „unokázós” nyomozócsoportja 2019. november 29-én, Budapest XIV. kerületében, egy Szatmár utcai lakásban elfogta a 25 éves budapesti Sz. Róbertet és élettársát, a szintén budapesti 22 éves Cs. Alexandrát, akiket csalás bűntett megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként hallgattak ki és őrizetbe vételük mellett előterjesztést tettek letartóztatásuk indítványozására.

A bíróság mindkét gyanúsított esetében bűnügyi felügyeletet rendelt el.?

További friss információk
Rejtett kamera, telefonlehallgatás, titkosszolgálati megfigyelés, névtelen bejelentési vonal - így fogják ellenőrizni az orvosokat
Henrietta, Gyula és a taxis - milliós összegekben „unokáztak”, de egyszer csak „felkapták” őket a zsaruk
Internetes csalás: elfogták a bűncselekmény-sorozat elkövetésével gyanúsított 23 éves nőt
Okmányirodai ügyintéző megvesztegetése útján juttattak unión kívüli személyeket magyar útlevélhez
Ingyen tankolással vesztegették meg a NAV egyik volt igazgatóhelyettesét
 
Top cikkek
Kilógó lóláb: 12,5 milliárd forint közpénzzel bélelték ki az ugyanazon a napon alapított, azonos székhelyű, offshore hátterű cégeket
Titkok és szolgák: a hülyének nézett ország
Lázár János „zseniális” üzleti húzása: bannerekért adta el a vásárhelyi iskola épületét egy szexiparban (is) érdekelt internetes cégnek
Egy úr a zűrből: százmilliókkal károsíthatott meg magánszemélyeket (is) az Electro World vezére!
Drog, prostik, Vizoviczki, avagy „mit tehet a rendőrség egy olyan szórakozóhellyel szemben, ahol befolyásos politikusok, parlamenti képviselők a törzsvendégek”?
Friss cikkek
 
           
ImpresszumKapcsolatMédiaajánlat