Ma: 2020.01.14. Vissza a főoldalra
RSS
 
Keresés
 
Rovatok
Info 
Gazdasági bűnügyek
Újabb milliárdos csalás gyanúja miatt nyomoznak Tarsolyék ellen, vesztegetés gyanúja is felmerült
pestisracok.hu 2016.10.20. 7:48:00

A Quaestor-ügy vádpontjaihoz kapcsolódó, ám az alapügyről leválasztott eljárásban bűnszervezetben elkövetett, különösen jelentős kárt okozó csalással és más bűncselekményekkel gyanúsította meg Tarsoly Csabát és kilenc társát a Nemzeti Nyomozó Iroda - közölte Bagoly Bettina, a Fővárosi Főügyészség szóvivője.A pestisracok.hu értesülései szerint milliárdos kárról lehet szó, a tíz gyanúsított közül nyolc személy pedig a már bírósági szakban lévő eljárásnak is érintettje.

A Quaestor-botrány tavaly márciusban robbant: a Magyar Nemzeti Bank (MNB) vizsgálata szerint a Quaestor Értékpapír Zrt. mintegy 210 milliárdos vállalati kötvénykibocsátásából 150 milliárd fiktív volt. A bűnszervezetet irányító Tarsoly Csabát 753 rendbeli cselekménnyel vádolják, ezek alapján 5-től 25 évig terjedő fegyház szabható ki. A Fővárosi Főügyészség idén februárban emelt vádat, Ibolya Tibor, az ügyészség vezetője az ehhez kapcsolódó sajtótájékoztatón jelentette be, hogy pénzmosás és csalás miatt is nyomozás van még folyamatban. A pestisracok.hu értesülései szerint utóbbi ügyben történt a gyanúsításközlés, míg a főügyészség tájékoztatása szerint a pénzmosás kapcsán indult, jövő januárig meghosszabbított eljárás továbbra is ismeretlen tettes ellen zajlik.

Megvesztegethették a PSZÁF vezetőit?

Ibolya Tibor fővárosi főügyész elmondta: a bűncselekményt a tőkepiaci törvény 2005-ös lazítása tette lehetővé, ráadásul a PSZÁF 2009-es vizsgálata során feltárták, hogy Tarsolyék valótlan adatokat adtak le a felügyeletnek, ám ezek után megúszták hárommilliós bírsággal. A főügyész szerint a PSZÁF-nak ekkor fel kellett volna jelentenie a Questort. Kérdésére válaszolva feltételezett visszaélésről beszélt. A pestisracok.hu információi szerint a fővárosi főügyész a Központi Nyomozó Főügyészséghez fordult, és nevek megemlítése nélkül feljelentést tett a PSZÁF korábbi vezetői ellen. A Központi Nyomozó Főügyészség vezető beosztású hivatalos személy által elkövetett vesztegetés bűntettének gyanúja miatt március óta nyomozást folytat, azonban egyelőre senkit sem hallgattak ki az ügyben.

Tarsoly Csaba múlt csütörtökön, fővárosi törvényszéki meghallgatásán továbbra is tagadta, hogy ő vagy társai bűncselekményt követtek volna el.

További friss információk
„Unokázós” csalókat fogtak el Heves megyében
Börtönből csapott be tizenhárom embert, több mint 2 millió forintot kaszált
Harmincmillió forintot sikkasztott egy pécsi valutaváltó alkalmazottja
Futócipővel akarta megvesztegetni a börtöntisztet egy fogvatartott - de csak a nyugtatók miatt
800 ezer forintot kért, hogy önkormányzati lakáshoz juttassa ismerősét
 
Top cikkek
Kilógó lóláb: 12,5 milliárd forint közpénzzel bélelték ki az ugyanazon a napon alapított, azonos székhelyű, offshore hátterű cégeket
Titkok és szolgák: a hülyének nézett ország
Lázár János „zseniális” üzleti húzása: bannerekért adta el a vásárhelyi iskola épületét egy szexiparban (is) érdekelt internetes cégnek
Egy úr a zűrből: százmilliókkal károsíthatott meg magánszemélyeket (is) az Electro World vezére!
Drog, prostik, Vizoviczki, avagy „mit tehet a rendőrség egy olyan szórakozóhellyel szemben, ahol befolyásos politikusok, parlamenti képviselők a törzsvendégek”?
Friss cikkek
 
           
ImpresszumKapcsolatMédiaajánlat