Ma: 2019.11.08. Vissza a főoldalra
RSS
 
Keresés
 
Rovatok
Info 
Gazdasági bűnügyek
Üdülési jog értékesítésével összefüggő csalássorozat miatt emelt vádat az ügyészség
Privatkopo.hu 2019.10.16. 17:44:00

Az egész országra kiterjedő csalássorozat miatt emelt vádat a Gyöngyösi Járási Ügyészség egy 35 éves budapesti lakos ellen, aki közel száz esetben csapott be olyan személyeket, akik értékesíteni kívánták a különböző hazai szállodákban és apartmanokban néhány hetes üdülésre szóló jogukat.A vádirat szerint a férfi egy 2017 januárjában alapított kft. ügyvezetője volt. Cégét már eleve azért hozta létre, hogy kihasználja azok szorult helyzetét, akik - jórészt a létező túlkínálat miatt - hosszabb ideje nem tudtak túladni a gyakorta meggondolatlanul vásárolt üdülési jogukon.

A vádlott másokat bízott meg azzal, hogy a vállalkozás neve alatt magánszemélyeket hívjanak fel telefonon, és közöljék velük, hogy szereznek vevőt az üdülési jogukra. Azokkal, akik élni kívántak a lehetőséggel, személyes találkozót beszéltek meg, amelynek során rávették őket arra, hogy az üdülési jog általuk magasra becsült értékének 20%-át előre fizessék ki jutalék címén, majd várják türelemmel az adásvételi szerződést, amelyet legfeljebb egy fél éven belül a cég el fog küldeni nekik.

Az alkalmanként több százezer forint összegű jutalékot a sértettek néha nyomban átadták az ismeretlen ügynököknek, néha pedig átutalták azt a kft. számlájára. A pénz végül minden esetben a vádlotthoz került.

Az esetek egy részében a férfi küldött ugyan postán szerződéstervezeteket a sértetteknek, ám ezeken vevőként rendre olyan külföldi állampolgárok neve és aláírása szerepelt, akiknek a személyét a nyomozás során sem sikerült beazonosítani. Vételárat senki nem kapott, a vádlott és cége pedig még az év folyamán elérhetetlenné vált a megbízók számára.

A jogosulatlanul átvett jutalékok összege együttesen 42.640.000 forintot tett ki. Az okozott kár nem térült meg.

További friss információk
Meglépett a bérelt autóval
„Adománygyűjtés”: Budapesten csaltak a román cigányok
Bűnszervezetben elkövetett költségvetési csalás és pénzmosás gyanújával hat személyt tartóztattak le
Háztartási gépeket „fújtak meg” munkáltatójuk üzletéből, 4 millió forintos kárt okoztak
Csak felfüggesztett börtönbüntetésre ítélték a vesztegető cigányvezetőt
 
Top cikkek
Kilógó lóláb: 12,5 milliárd forint közpénzzel bélelték ki az ugyanazon a napon alapított, azonos székhelyű, offshore hátterű cégeket
Nulladik típusú találkozások: Pintér Sándor és a furcsa véletlenek
Titkok és szolgák: a hülyének nézett ország
Lázár János „zseniális” üzleti húzása: bannerekért adta el a vásárhelyi iskola épületét egy szexiparban (is) érdekelt internetes cégnek
Egy úr a zűrből: százmilliókkal károsíthatott meg magánszemélyeket (is) az Electro World vezére!
Friss cikkek
 
           
ImpresszumKapcsolatMédiaajánlat