Ma: 2020.06.03. Vissza a főoldalra
RSS
 
Keresés
 
Rovatok
Info 
Gazdasági bűnügyek
Üdülési jog értékesítésével összefüggő csalássorozat miatt emelt vádat az ügyészség
Privatkopo.hu 2019.10.16. 17:44:00

Az egész országra kiterjedő csalássorozat miatt emelt vádat a Gyöngyösi Járási Ügyészség egy 35 éves budapesti lakos ellen, aki közel száz esetben csapott be olyan személyeket, akik értékesíteni kívánták a különböző hazai szállodákban és apartmanokban néhány hetes üdülésre szóló jogukat.A vádirat szerint a férfi egy 2017 januárjában alapított kft. ügyvezetője volt. Cégét már eleve azért hozta létre, hogy kihasználja azok szorult helyzetét, akik - jórészt a létező túlkínálat miatt - hosszabb ideje nem tudtak túladni a gyakorta meggondolatlanul vásárolt üdülési jogukon.

A vádlott másokat bízott meg azzal, hogy a vállalkozás neve alatt magánszemélyeket hívjanak fel telefonon, és közöljék velük, hogy szereznek vevőt az üdülési jogukra. Azokkal, akik élni kívántak a lehetőséggel, személyes találkozót beszéltek meg, amelynek során rávették őket arra, hogy az üdülési jog általuk magasra becsült értékének 20%-át előre fizessék ki jutalék címén, majd várják türelemmel az adásvételi szerződést, amelyet legfeljebb egy fél éven belül a cég el fog küldeni nekik.

Az alkalmanként több százezer forint összegű jutalékot a sértettek néha nyomban átadták az ismeretlen ügynököknek, néha pedig átutalták azt a kft. számlájára. A pénz végül minden esetben a vádlotthoz került.

Az esetek egy részében a férfi küldött ugyan postán szerződéstervezeteket a sértetteknek, ám ezeken vevőként rendre olyan külföldi állampolgárok neve és aláírása szerepelt, akiknek a személyét a nyomozás során sem sikerült beazonosítani. Vételárat senki nem kapott, a vádlott és cége pedig még az év folyamán elérhetetlenné vált a megbízók számára.

A jogosulatlanul átvett jutalékok összege együttesen 42.640.000 forintot tett ki. Az okozott kár nem térült meg.

További friss információk
Súlyosabb büntetést indítványozott az ügyészség az adócsalóknak
Börtönből követett el telefonos csalásokat egy „uncsizó” rab
Ügyvédi segítséggel semmizték ki az idős jánoshalmai férfit
Bűnügyi őrizetben az „unokázós” csalók: egy 16 és egy 19 éves lány, valamint 20 éves barátjuk 9 millió forintot csalt ki egy 73 éves asszonytól
Bűnszervezetben működő csalókra csaptak le a rendőrök - hat elkövetőt letartóztatásba helyezett a bíróság
 
Top cikkek
Kilógó lóláb: 12,5 milliárd forint közpénzzel bélelték ki az ugyanazon a napon alapított, azonos székhelyű, offshore hátterű cégeket
Titkok és szolgák: a hülyének nézett ország
Lázár János „zseniális” üzleti húzása: bannerekért adta el a vásárhelyi iskola épületét egy szexiparban (is) érdekelt internetes cégnek
Egy úr a zűrből: százmilliókkal károsíthatott meg magánszemélyeket (is) az Electro World vezére!
Drog, prostik, Vizoviczki, avagy „mit tehet a rendőrség egy olyan szórakozóhellyel szemben, ahol befolyásos politikusok, parlamenti képviselők a törzsvendégek”?
Friss cikkek
 
           
ImpresszumKapcsolatMédiaajánlat