Ma: 2021.01.11.
RSS
 
Keresés
 
Rovatok
Info


 
Vissza a főoldalra
Többmilliárdnyi áfát csalt el a parfümökkel és táplálékkiegészítőkkel trükköző bűnszervezet
Privatkopo.hu 2020.12.03. 15:20:00

Úgynevezett körhintacsalásra szakosodott dunántúli bűnszervezetet számolt fel a napokban a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV). Az akcióban több mint százötven nyomozó és járőr vett részt, egyszerre ötven helyszínen összesen három országban csaptak le a bűnözőkre, és húsz embert fogtak el.A magyar hatóságok mellett az Eurojust és az Europol is támogatta az akciót - közölte a NAV. A bűnbanda a kiépített számlázási láncokon keresztül több mint hárommilliárd forint áfát igényelt vissza jogosulatlanul.

A bűnszervezet jókora számlázási láncolatot működtetett, amelyen keresztül parfümöt és táplálékkiegészítőket „utaztattak” Magyarország és Szlovákia, illetve Magyarország és Csehország között. A termékek egymást váltó bukó cégek fiktív belföldi értékesítésein keresztül jutottak el a haszonhúzó, úgynevezett brókertársaságokhoz, akik a banda területére bejegyzett cégeknek értékesítették őket. Azonban az áruk sosem kerültek forgalomba, ahogy megérkeztek a célországba, hamis dokumentumokkal vissza is szállították Magyarországra, hogy újra és újra átfuttassák a láncolaton, ezzel a már említett több mint hárommilliárd forint áfát tudták visszaigényelni úgy, hogy azt nem fizették be a költségvetésbe.

A bűnszervezet egyik tagja megpróbált elrejtőzni a hatóság elől, de a nyomozók néhány órán belül őt is elfogták, és őrizetbe vették. Emellett a csaló társaság raktáraiban rengeteg parfümöt, valamint szabálytalanul tárolt, állati ürülékkel szennyezett táplálékkiegészítőt és az újracsomagolásukhoz szükséges eszközöket találtak. 

A milliárdos csaláson túl a nyomozók a szervezet tagjaitól nagy mennyiségű készpénzt foglaltak le, valamint bankszámlákat, üzletrészeket, szabadalmakat, gépjárműveket és ingatlanokat vettek zár alá, több mint egymilliárd forint értékben.

További friss információk
Ingyen tankolással vesztegették meg a NAV egyik volt igazgatóhelyettesét
Jogerősen hét év fegyházra ítélték a budapesti éjszaka bukott császárát, Vizoviczki Lászlót
„K. Diánának” sem kell aggódnia a karácsonyi ajándékok beszerzése miatt - „unokázós” csalás miatt őrizetbe vették
Letartóztatás helyett házi őrizetbe helyezték Bige Lászlót
2,5 milliárd forint áfát csalt el az őrző-védő céghálózatot működtető bűnszervezet
 
Top cikkek
Kilógó lóláb: 12,5 milliárd forint közpénzzel bélelték ki az ugyanazon a napon alapított, azonos székhelyű, offshore hátterű cégeket
Titkok és szolgák: a hülyének nézett ország
Lázár János „zseniális” üzleti húzása: bannerekért adta el a vásárhelyi iskola épületét egy szexiparban (is) érdekelt internetes cégnek
Egy úr a zűrből: százmilliókkal károsíthatott meg magánszemélyeket (is) az Electro World vezére!
Drog, prostik, Vizoviczki, avagy „mit tehet a rendőrség egy olyan szórakozóhellyel szemben, ahol befolyásos politikusok, parlamenti képviselők a törzsvendégek”?
Friss cikkek
 
           
ImpresszumKapcsolatMédiaajánlat