Ma: 2020.07.01. Vissza a főoldalra
RSS
 
Keresés
 
Rovatok
Info 
Gazdasági bűnügyek
220 felett: a NAV pénzügyi nyomozói beszüntették a tatabányai számlagyár tevékenységét
MTI 2016.11.10. 7:42:00

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) költségvetési csalás miatt vádemelést javasol ötvenhárom gyanúsított ellen, mert fiktív számlákkal több, mint 220 millió forint kárt okoztak a költségvetésnek - tájékoztatott a NAV Közép-dunántúli Regionális Bűnügyi Igazgatósága.A tatabányai számlagyár által kiállított számlákat 35 cég használta fel. A vállalkozások képviselői közül 53 embert hallgattak ki gyanúsítottként. A nyomozás alatt a cégek 55 millió forintot visszafizettek a NAV-nak. Két társaság a fiktív számlákat munkahelyteremtő támogatás megszerzéséhez használta fel.

Az elcsalt pénz megtérülését lefoglalással és végrehajtással biztosították, nagy értékű gépkocsikat, mechanikai gépet és ingatlanokat vettek zár alá. A számlagyárat irányító férfitől nyolcmillió forint készpénzt, arany ékszereket, arany- és ezüst tömböket foglaltak le, zárolták ingatlanjait és gépjárműveit.

Az ügyben a NAV Közép-dunántúli Bűnügyi Igazgatósága költségvetési csalás és 75 rendbeli hamis magánokirat felhasználása miatt javasol vádemelést a tatabányai és a győri járási és nyomozó ügyészségnél.

További friss információk
Étolajban és cukorban utaztak, többmilliárdnyi áfát elcsaltak - letartóztatásba kerültek
„Unokázós” bűnbanda tagjait vették őrizetbe a kecskeméti rendőrök
Idősekre utazó csalókat fogtak el a székesfehérvári nyomozók
Bűnszövetségben csalták az áfát - százmillió forintot szagolt ki Cappy, a NAV pénzkereső kutyája
Nem fizettek jövedéki adót a forgalomba hozott bázisolaj után, 754 millió forint kárt okoztak a költségvetésnek
 
Top cikkek
Kilógó lóláb: 12,5 milliárd forint közpénzzel bélelték ki az ugyanazon a napon alapított, azonos székhelyű, offshore hátterű cégeket
Titkok és szolgák: a hülyének nézett ország
Lázár János „zseniális” üzleti húzása: bannerekért adta el a vásárhelyi iskola épületét egy szexiparban (is) érdekelt internetes cégnek
Egy úr a zűrből: százmilliókkal károsíthatott meg magánszemélyeket (is) az Electro World vezére!
Drog, prostik, Vizoviczki, avagy „mit tehet a rendőrség egy olyan szórakozóhellyel szemben, ahol befolyásos politikusok, parlamenti képviselők a törzsvendégek”?
Friss cikkek
 
           
ImpresszumKapcsolatMédiaajánlat