Ma: 2021.01.15. Vissza a főoldalra
RSS
 
Keresés
 
Rovatok
Info 
Gazdasági bűnügyek
Tanmese naiv nőknek: közel 700 ezer forintot csalt ki áldozatától a „szerelmes” férfi
Privatkopo.hu 2020.11.10. 12:03:00

A Debreceni Járási Ügyészség csalás bűntette miatt emelt vádat azzal a férfival szemben, aki pénzszerzésre használta a sértettel fennálló bizalmi kapcsolatát.A sértett 2018 végén ismerkedett meg a büntetett előéletű vádlottal, közöttük később párkapcsolat alakult ki. A férfi a sértettel való kapcsolatát kihasználva, a nő bizalmával visszaélve, különböző indokokkal tőle rendszeresen - rövid visszafizetési határidővel hitegetve kölcsönöket kért - pénzt csalt ki.

A kölcsönöket többek között hagyaték megszerzésére, ingatlan vásárlásra, váratlan kiadások felmerülésére és gyermekeinek meglátogatására kérte.

A megtévesztett nő 2018 decembere és 2019. január vége között nyolc alkalommal, összesen 690 000 forintot adott át a vádlottnak. A férfinak azonban egyáltalán nem állt szándékában a kölcsönök visszafizetése, amire kedvezőtlen anyagi körülményei miatt lehetősége sem volt, célja mindvégig a pénz jogtalan megszerzése volt.

A vádlott cselekményével 690 000 forint kárt okozott a sértettnek, amit a Debreceni Rendőrkapitányságon lefolytatott nyomozás során részletekben megtérített.

A Debreceni Járási Ügyészség a vádlottal szemben nagyobb kárt okozó, üzletszerűen, folytatólagosan elkövetett csalás bűntette miatt emelt vádat a Debreceni Járásbíróságon. A járási ügyészség a vádiratban börtönbüntetés és közügyektől eltiltás mellékbüntetés kiszabására, valamint a korábban kiszabott, felfüggesztett szabadságvesztés utólagos végrehajtására tett indítványt. A járási ügyészség a büntetés konkrét mértékére is indítványt tett arra az esetre, ha a vádlott a járásbíróság előkészítő ülésén beismeri bűnösségét és lemond a tárgyaláshoz való jogáról.

További friss információk
Csaba és Barbara az „unokázásban” látta a szebb jövőt - tévedtek
Rejtett kamera, telefonlehallgatás, titkosszolgálati megfigyelés, névtelen bejelentési vonal - így fogják ellenőrizni az orvosokat
Henrietta, Gyula és a taxis - milliós összegekben „unokáztak”, de egyszer csak „felkapták” őket a zsaruk
Internetes csalás: elfogták a bűncselekmény-sorozat elkövetésével gyanúsított 23 éves nőt
Okmányirodai ügyintéző megvesztegetése útján juttattak unión kívüli személyeket magyar útlevélhez
 
Top cikkek
Kilógó lóláb: 12,5 milliárd forint közpénzzel bélelték ki az ugyanazon a napon alapított, azonos székhelyű, offshore hátterű cégeket
Titkok és szolgák: a hülyének nézett ország
Lázár János „zseniális” üzleti húzása: bannerekért adta el a vásárhelyi iskola épületét egy szexiparban (is) érdekelt internetes cégnek
Egy úr a zűrből: százmilliókkal károsíthatott meg magánszemélyeket (is) az Electro World vezére!
Drog, prostik, Vizoviczki, avagy „mit tehet a rendőrség egy olyan szórakozóhellyel szemben, ahol befolyásos politikusok, parlamenti képviselők a törzsvendégek”?
Friss cikkek
 
           
ImpresszumKapcsolatMédiaajánlat