Ma: 2021.08.05.
RSS
 
Keresés
 
Rovatok
Info


 
Vissza a főoldalra
Tanmese naiv nőknek: közel 700 ezer forintot csalt ki áldozatától a „szerelmes” férfi
Privatkopo.hu 2020. 11. 10. 12:03:00

A Debreceni Járási Ügyészség csalás bűntette miatt emelt vádat azzal a férfival szemben, aki pénzszerzésre használta a sértettel fennálló bizalmi kapcsolatát.A sértett 2018 végén ismerkedett meg a büntetett előéletű vádlottal, közöttük később párkapcsolat alakult ki. A férfi a sértettel való kapcsolatát kihasználva, a nő bizalmával visszaélve, különböző indokokkal tőle rendszeresen - rövid visszafizetési határidővel hitegetve kölcsönöket kért - pénzt csalt ki.

A kölcsönöket többek között hagyaték megszerzésére, ingatlan vásárlásra, váratlan kiadások felmerülésére és gyermekeinek meglátogatására kérte.

A megtévesztett nő 2018 decembere és 2019. január vége között nyolc alkalommal, összesen 690 000 forintot adott át a vádlottnak. A férfinak azonban egyáltalán nem állt szándékában a kölcsönök visszafizetése, amire kedvezőtlen anyagi körülményei miatt lehetősége sem volt, célja mindvégig a pénz jogtalan megszerzése volt.

A vádlott cselekményével 690 000 forint kárt okozott a sértettnek, amit a Debreceni Rendőrkapitányságon lefolytatott nyomozás során részletekben megtérített.

A Debreceni Járási Ügyészség a vádlottal szemben nagyobb kárt okozó, üzletszerűen, folytatólagosan elkövetett csalás bűntette miatt emelt vádat a Debreceni Járásbíróságon. A járási ügyészség a vádiratban börtönbüntetés és közügyektől eltiltás mellékbüntetés kiszabására, valamint a korábban kiszabott, felfüggesztett szabadságvesztés utólagos végrehajtására tett indítványt. A járási ügyészség a büntetés konkrét mértékére is indítványt tett arra az esetre, ha a vádlott a járásbíróság előkészítő ülésén beismeri bűnösségét és lemond a tárgyaláshoz való jogáról.

További friss információk
Újabb őrző-védő bűnszervezetet számoltak fel a NAV pénzügyi nyomozói - 4,5 milliárd forint áfát és járulékot csaltak el
Több mint hárommilliárd forint adót csalt az őrző-védő bűnszervezet
Befektetésre kért kölcsön, felélte a pénzt
Vesztegetés bírósági eljárásban: kedvező vallomásért cserébe rendszeres havi juttatást ajánlott a vádlott társának a volt rendőr alezredes
Letartóztatásban az idős férfi lakását elcsaló férfi
 
Top cikkek
Brutális cigánybűnöző bandája hálózta be az alkoholista, pszichiátriai problémákkal küzdő milliárdos üzletembert
Váratlan fordulat! „Örökösként” jelentkezett a halálra égetett milliárdos volt „élettársa”, akiről az üzletember korábban a gyámhivatalnak azt állította, hogy rendszeresen meglopja, mérgezi - a nő testvére a TEK műveleti főosztályvezetője
Ideiglenes gondnok a később halálra égett milliárdos lányainak: „nem találkozhatnak az apukájukkal a politika miatt”
Egy budai milliárdos furcsa halála: „Makai Zsolt emberei hangoztatták egy társaságban, hogy nincs mitől tartaniuk, mert velük vannak a XII. kerületi rendőrök és néhány fideszes politikus”
A tűzhalált halt milliárdos lánya: „a XII. kerületi rendőrök nemhogy nem segítettek, hanem kifejezetten akadályoztak abban, hogy édesapám életét megmentsem”
Friss cikkek
 
           
ImpresszumKapcsolatMédiaajánlat