Ma: 2019.04.20. Vissza a főoldalra
RSS
 
Keresés
 
Rovatok
Info 
Gazdasági bűnügyek
Fa helyett inkább a felesége fejét akarta „felhasogatni” egy 80 éves szeszkazán
Privatkopo.hu 2019.02.04. 11:21:00

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Főügyészség indítványozta egy 80 éves férfi előzetes kényszergyógykezelését előre kitervelten elkövetett emberölés bűntettének kísérlete miatt.A nyomozás adatai szerint a férfi 48 éve házasságban él feleségével, azonban italozó életvitele miatt, továbbá mivel alaptalanul azt állította, hogy a felesége és a fia meglopja őt, rendszeresek voltak közöttük a viták.

2018. november elején ismét azzal gyanúsította feleségét, hogy meglopta, és közölte vele, hogy ezt nem éli túl, majd néhány nap múlva két gázpalackot hozott a Parasznya településen lévő lakóházukba annak ellenére, hogy ő villanytűzhelyt használt.

Két hét elteltével az esti órákban a feleségétől elkérte a baltát azzal, hogy fát akar hasogatni, azonban a balta fokával erőteljes ütést mért a felesége fejére. A nő megszédült, ezután további ütések következtek, mire a feleség védekezés közben megragadta a baltát, erre a férfi a kabátjából elővett egy csővázas széklábat, és azzal ütötte meg, miközben többször kijelentette, hogy „most meghalsz!”

Amikor felhagyott a bántalmazással, a felesége kimenekült a lakásból, ezután feltehetőleg egy gázpalack segítségével felgyújtotta a lakóházat. Az épület teljesen kiégett, és a tűz továbbterjedését a helyszínre érkező tűzoltók akadályozták meg.

A közveszélyokozás bűntettének megállapíthatóságát a nyomozó hatóság a további nyomozás keretében vizsgálja.

A férfi kóros elmeállapotú, amely képtelenné tette arra, hogy a cselekménye következményeit felismerje. Így megalapozottan feltehető, hogy kényszergyógykezelésének van helye, és a bűnismétlés megakadályozása érdekében a Miskolci Járásbíróság nyomozási bírája az ügyészi indítvánnyal egyezően elrendelte előzetes kényszergyógykezelését 6 hónapi időtartamra.

További friss információk
Több száz munkaerő-közvetítéssel foglalkozó céget rohantak le a NAV nyomozói
Korrupt NAV-os állítottak bíróság elé
Bírósági végrehajtónak adták ki magukat, több millió forintot csaltak ki áldozataiktól
Öt év börtönbüntetésre ítéltek egy adócsalót
Milliárdos csalásokat hajtott végre egy külföldi cégek megkárosítására szakosodott bűnszervezet
 
Top cikkek
Kilógó lóláb: 12,5 milliárd forint közpénzzel bélelték ki az ugyanazon a napon alapított, azonos székhelyű, offshore hátterű cégeket
Nulladik típusú találkozások: Pintér Sándor és a furcsa véletlenek
Titkok és szolgák: a hülyének nézett ország
Lázár János „zseniális” üzleti húzása: bannerekért adta el a vásárhelyi iskola épületét egy szexiparban (is) érdekelt internetes cégnek
Egy úr a zűrből: százmilliókkal károsíthatott meg magánszemélyeket (is) az Electro World vezére!
Friss cikkek
 
           
ImpresszumKapcsolatMédiaajánlat