Ma: 2019.08.25. Vissza a főoldalra
RSS
 
Keresés
 
Rovatok
Info 
Gazdasági bűnügyek
Csaló nő veri át a magyar szállodákat
vg.hu 2013.10.31. 13:28:00

Egy, magát doktornak kiadó csaló veri át sorozatban a magyar szállodákat: hosszú távra foglal maga és a lánya részére szobát, de a megjelenő negyvenes nő egy éjszakai tartózkodás és jelentős fogyasztás után mindenhonnan fizetés nélkül távozik.Október 30-án, szerdán kapott a Szallas.hu ügyfélszolgálata bejelentést arról, hogy az egyik hotelből fizetés nélkül távozott egy vendég. „Partnerünk kérésére megpróbáltunk utánanézni az illetőnek, és azt tapasztaltuk, hogy az elmúlt időszakban egy IP címről, de eltérő e-mail címekkel és fiktív adatokkal több, mint 22 foglalást indított - mondta a Szallas.hu marketing menedzsere, Mészáros Judit. - Felvettük a szállodákkal a kapcsolatot, és eddig már 5 partnerünk jelezte, hogy náluk sem fizették ki a számlát.”

Mészáros Judit elmondta, hogy a nő minden esetben ugyanazt a stratégiát követte: magát doktornak kiadva hosszú távra, nagy értékben foglalt szállást. A hoteleknek előre jelezte, hogy az első éjszaka csak a lánya fog megjelenni a helyszínen, de a számlát majd ő rendezi. „Szállásfoglaláskor az esetek többségében nem kell előleget fizetni, és a szállásadók egy része jóhiszeműen a bejelentkezéskor sem kér kauciót” - mondta a portál szakembere.

A csaló - egy átlagos kinézetű, 40 év körüli nő - ezt kihasználva jelent meg a hotelekben, fogyasztott, majd egy éjszaka után távozott. A szállodák csak akkor jöttek rá az átverésre, amikor az állítólagos szülő nem jelent meg a foglalás fennmaradó részére igényt tartva.

„Az eddig összegyűjtött adatok alapján jelentős mértékű a kár, volt olyan eset, ahol közel 100 ezer forintos számla maradt kifizetetlen” - mondta Mészáros Judit.

Feljelentésre eddig még nem került sor.

További friss információk
635 millió forint adót csalt el egy esztergomi számlagyáros
Börtönbüntetésre ítélték a tanárnőt, aki pénzt csalt ki diákoktól
Közel 400 milliót csaltak ki egy székesfehérvári vállalkozótól
17 éves „unokázós” csalót kapcsoltak le a Pest megyei nyomozók
Lecsapott a csaló cigányokra a BRFK „unokázós” nyomozócsoportja
 
Top cikkek
Kilógó lóláb: 12,5 milliárd forint közpénzzel bélelték ki az ugyanazon a napon alapított, azonos székhelyű, offshore hátterű cégeket
Nulladik típusú találkozások: Pintér Sándor és a furcsa véletlenek
Titkok és szolgák: a hülyének nézett ország
Lázár János „zseniális” üzleti húzása: bannerekért adta el a vásárhelyi iskola épületét egy szexiparban (is) érdekelt internetes cégnek
Egy úr a zűrből: százmilliókkal károsíthatott meg magánszemélyeket (is) az Electro World vezére!
Friss cikkek
 
           
ImpresszumKapcsolatMédiaajánlat