Ma: 2021.06.14. Vissza a főoldalra
RSS
 
Keresés
 
Rovatok
Info 
Gazdasági bűnügyek
Bűnszervezetet hozott létre, közel egymilliárd forinttal károsította meg az államot
Privatkopo.hu 2019. 11. 23. 7:11:00

A bíróság 30 napra elrendelte egy nő letartóztatását, aki - bűnszervezet irányításával - közel egymilliárd forintnyi áfát csalt el - közölte a Pécsi Törvényszék.A közlemény szerint Sz. A. bűnszervezetet hozott létre, hogy az Európai Unió egyik tagállamából beszerzett élelmiszeripari termékek, elsősorban cukor és étolaj után felmerülő áfa megfizetése nélkül tudják ezen termékeket továbbértékesíteni. A gyanúsított által létrehozott bűnszervezet a közösségen belüli beszerzés után keletkező áfát nem fizette meg, így a 2018-tól kezdődően 940 millió 600 ezer forint vagyoni hátrányt okozott.

A bíróság indoklása szerint azért rendelte el a gyanúsított letartóztatását, mert tartani lehet attól, hogy a bizonyítást veszélyeztetné. Miután a gyanúsítottal szemben ugyanilyen bűncselekmény miatt már van egy büntetőeljárás folyamatban, így tartani lehet attól is, hogy további bűncselekményeket követne el. 

A végzés ellen a gyanúsított és védője fellebbezést jelentettek be, így az nem jogerős.

További friss információk
Újabb őrző-védő bűnszervezetet számoltak fel a NAV pénzügyi nyomozói - 4,5 milliárd forint áfát és járulékot csaltak el
Több mint hárommilliárd forint adót csalt az őrző-védő bűnszervezet
Befektetésre kért kölcsön, felélte a pénzt
Vesztegetés bírósági eljárásban: kedvező vallomásért cserébe rendszeres havi juttatást ajánlott a vádlott társának a volt rendőr alezredes
Letartóztatásban az idős férfi lakását elcsaló férfi
 
Top cikkek
Brutális cigánybűnöző bandája hálózta be az alkoholista, pszichiátriai problémákkal küzdő milliárdos üzletembert
Váratlan fordulat! „Örökösként” jelentkezett a halálra égetett milliárdos volt „élettársa”, akiről az üzletember korábban a gyámhivatalnak azt állította, hogy rendszeresen meglopja, mérgezi - a nő testvére a TEK műveleti főosztályvezetője
Egy budai milliárdos furcsa halála: „Makai Zsolt emberei hangoztatták egy társaságban, hogy nincs mitől tartaniuk, mert velük vannak a XII. kerületi rendőrök és néhány fideszes politikus”
Ideiglenes gondnok a később halálra égett milliárdos lányainak: „nem találkozhatnak az apukájukkal a politika miatt”
A tűzhalált halt milliárdos lánya: „a XII. kerületi rendőrök nemhogy nem segítettek, hanem kifejezetten akadályoztak abban, hogy édesapám életét megmentsem”
Friss cikkek
 
           
ImpresszumKapcsolatMédiaajánlat