Ma: 2021.01.11. Vissza a főoldalra
RSS
 
Keresés
 
Rovatok
Info 
Gazdasági bűnügyek
Fiktív számlákkal fosztogatta korábbi munkaadóját a fővárosi állatkert nemrég kinevezett főigazgatója - a rendőrség üzletszerűen, folytatólagosan elkövetett csalással gyanúsítja
Privatkopo.hu 2020.12.15. 13:24:00

Üzletszerűen, folytatólagosan elkövetett csalás, valamint hamis magánokirat felhasználása bűncselekmények megalapozott gyanúja miatt nyomozást folytat a rendőrség a Fővárosi Állat- és Növénykert kinevezett főigazgatója, Szabó Roland ellen - tudta meg a Privatkopo.hu. A férfit olyan bűntettekkel gyanúsítják, amelyeket még azelőtt követett el, hogy a közkedvelt budapesti intézmény vezetője lett.Szabó Roland 2019 novemberében lett a Fővárosi Önkormányzat által működtetett Fővárosi Állat- és Növénykert operatív igazgatója, majd 2020 februárjában a főigazgató általános helyettese. Persányi Miklós főigazgató lemondását követően - 2020. március 1. nappal - Karácsony Gergely főpolgármester megbízta a főigazgatói feladatkör átmeneti ellátásával.

A Fővárosi Közgyűlés szeptember végén elfogadta a főigazgató kiválasztását célzó nyílt pályázat kiírását.

                  Karácsony szerint már bizonyította alkalmasságát...

„Szabó Rolandot javasolta az öttagú szakmai bizottság a nyílt pályázaton aspiráló hat jelölt közül a Fővárosi Állat- és Növénykert főigazgatójának. Szabó Roland 2019. novembertől operatív igazgatói pozícióban, majd 2020. februártól főigazgató-helyettesként bizonyította tettrekészségét és alkalmasságát az intézmény vezetésre” - közölte 2020. november 26-án a Budapest.hu.

A főpolgármester Szabót 2021. január 1. napjától öt év határozott időre kinevezte a Fővárosi Állat- és Növénykert főigazgatójának.

A férfi korábbi munkáltatója a Nagyrédei Szőlők Borforgalmazó Kft. volt, ahol 2017. január 1. és 2019. október 31. között a cég ügyvezetői tisztségét töltötte be. A Privatkopo.hu információja szerint e munkakörében eljárva fogadott be olyan valótlan gazdasági eseményekről szóló számlákat és intézkedett azok értékének kifizetéséről, amelyek fiktív voltáról tudomása volt. Sőt, egy részüket ő maga állította ki. Magyarán: folytatólagosan meglopta a neki kenyeret adó munkaadóját. Egy alkalommal például a kft. egyik tevékenységi ágazatának teljes átvilágításáról fogadott be több millió forint vállalkozói díjról kiállított számlát, miközben tudta, a munkát nem végezték el. Ez azonban cseppet sem zavarta abban, hogy utasítást adjon a bizonylaton szereplő összeg átutalására.

Szabó ellen - hónapokkal ezelőtt - a Nagyrédei Szőlők Borforgalmazó Kft. új ügyvezetője tett büntetőfeljelentést. A Gyöngyösi Rendőrkapitányság üzletszerűen, folytatólagosan elkövetett csalás, valamint hamis magánokirat felhasználása bűntett elkövetése miatt folytat nyomozást az ügyben. A bűnügyi hatóság arról tájékoztatta a Privatkopo.hu-t, hogy egy 53 éves, veresegyházi lakost gyanúsítanak a bűncselekmények elkövetésével.

A meglopott borforgalmazó társaság volt ügyvezetőjeként a cégnyilvántartásban szereplő Szabó Roland 1967-ben született és Veresegyházon él. Az állatkert élére kinevezett Szabó Roland ugyancsak 53 éves és szintén Veresegyházon lakik.

A bűnügyi portál december 11-én, reggel, e-mailben egyetlen kérdést intézett az Állatkert kinevezett főigazgatójához: „Azonos-e Ön azzal a Szabó Rolanddal, aki 2017. január 01. és 2019. október 31. között a Nagyrédei Szőlők Borforgalmazó Kft. ügyvezetője volt?”

A gyanúsított a cikk megjelenéséig nem válaszolt.

A Privatkopo.hu több forrásból származó, többszörösen ellenőrzött információja szerint a „két” Szabó Roland azonos személy.

A bűnügyi portál úgy tudja, nem csak a nagyrédei cégnél bukkantak a férfihez köthető fiktív számlákra, hanem más gazdasági társaságoknál is. Jelenleg folyamatban van olyan bírósági eljárás, amelyet a felperes kártérítés megítélése érdekében indított, ugyanis a cég könyvelésében Szabóval összefüggésbe hozható, valótlan tartalmú számlákat talált a könyvvizsgáló. A megkárosított tulajdonos néhány héten belül ugyancsak büntetőfeljelentést fog tenni az illetékes rendőrkapitányságon.

(folytatjuk)

További friss információk
Ingyen tankolással vesztegették meg a NAV egyik volt igazgatóhelyettesét
Jogerősen hét év fegyházra ítélték a budapesti éjszaka bukott császárát, Vizoviczki Lászlót
„K. Diánának” sem kell aggódnia a karácsonyi ajándékok beszerzése miatt - „unokázós” csalás miatt őrizetbe vették
Letartóztatás helyett házi őrizetbe helyezték Bige Lászlót
2,5 milliárd forint áfát csalt el az őrző-védő céghálózatot működtető bűnszervezet
 
Top cikkek
Kilógó lóláb: 12,5 milliárd forint közpénzzel bélelték ki az ugyanazon a napon alapított, azonos székhelyű, offshore hátterű cégeket
Titkok és szolgák: a hülyének nézett ország
Lázár János „zseniális” üzleti húzása: bannerekért adta el a vásárhelyi iskola épületét egy szexiparban (is) érdekelt internetes cégnek
Egy úr a zűrből: százmilliókkal károsíthatott meg magánszemélyeket (is) az Electro World vezére!
Drog, prostik, Vizoviczki, avagy „mit tehet a rendőrség egy olyan szórakozóhellyel szemben, ahol befolyásos politikusok, parlamenti képviselők a törzsvendégek”?
Friss cikkek
 
           
ImpresszumKapcsolatMédiaajánlat