Ma: 2020.07.01. Vissza a főoldalra
RSS
 
Keresés
 
Rovatok
Info 
Gazdasági bűnügyek
Sportfogadáson bukta el a bűncselekményből származó százezreket, majd feladta magát a rendőrségen
Privatkopo.hu 2019.05.06. 13:44:00

A Hajdúszoboszlói Járásbíróság 2019. május 6-án hirdetett ítéletet annak a vádlottnak az ügyében, aki a munkáltatója által rábízott pénzt elsikkasztotta. A bíróság bűnösnek mondta ki Z. Zs.-t két rendbeli, üzletszerűen elkövetett sikkasztás bűntettében, ezért őt halmazati büntetésül 2 év börtönbüntetésre ítélte 3 év próbaidőre felfüggesztve.  A bíróság a sértettek polgári jogi igényének helyt adott, a vádlottat pedig kártérítésre kötelezte.A vádlott az előkészítő ülésen lemondott a tárgyaláshoz való jogáról és a vádirattal egyező - a bíróság által is elfogadott - beismerő vallomást tett.

Az ítéleti tényállás szerint a 36 éves debreceni férfi Hajdúszoboszlón, egy szállodában éjszakai recepciósként dolgozott. Feladataihoz tartozott a kassza kezelése, valamint az ugyanott működő - egy egyéni vállalkozó által üzemeltetett - trafik esti zárásakor átadott bevételeinek megőrzése, egy széfben történő elhelyezése.

A férfi 2018. július 8-ról július 9-ére a recepción lévő kasszából eltulajdonított 270 000 forintot, amit el is költött. A következő alkalommal, 2018. július 14-ére virradó éjjel a vádlott a rábízott pénztárból kivett 200 000 forintot, majd a teljes összeget sportfogadásra költötte.

Mivel a férfi a szerencsejátékon elbukta a pénzt, ezért úgy döntött, hogy a trafik ugyancsak rábízott bevételéből fogja az összeget visszapótolni, így a részére átadott közel 1 600 000 forintból eltulajdonított 200 000 forintot, amit betett a szálloda pénztárába.

A vádlott 2018. július 14-én, éjjel a recepció kasszájából 300 000 forintot vett ki, amit egyből sportfogadásra költött, mivel azonban ezúttal sem nyert, a hiányzó összeget a trafik bevételéből pótolta és tette be a szálloda pénztárába.

Z. Zs. másnap éjjel a recepció pénztárából már 1 millió forintot vett ki, amit nyomban ismét sportfogadásra költött és el is vesztett. A trafik korábbról megmaradt bevételét, több mint 1 100 000 forintot a férfi eltulajdonította, egy milliót visszatett a hotel pénztárába, míg a megmaradt pénzzel együtt munkaidő után bement a Hajdúszoboszlói Rendőrkapitányságra, ahol feladta magát.  

Dr. Sal Ildikó bíró az ítélet indoklása során súlyosító körülményként értékelte, hogy a vádlott a munkaadójával fennálló bizalmi viszonyt kihasználva okozott kárt, ugyanakkor enyhítő körülményt értékelte, hogy a férfi büntetlen előéletű.

Az ítélet nem jogerős, azt az ügyész tudomásul vette, míg a vádlott és védője három munkanap gondolkodási időt tartott fenn a jogorvoslati nyilatkozat bejelentésére.
További friss információk
Étolajban és cukorban utaztak, többmilliárdnyi áfát elcsaltak - letartóztatásba kerültek
„Unokázós” bűnbanda tagjait vették őrizetbe a kecskeméti rendőrök
Idősekre utazó csalókat fogtak el a székesfehérvári nyomozók
Bűnszövetségben csalták az áfát - százmillió forintot szagolt ki Cappy, a NAV pénzkereső kutyája
Nem fizettek jövedéki adót a forgalomba hozott bázisolaj után, 754 millió forint kárt okoztak a költségvetésnek
 
Top cikkek
Kilógó lóláb: 12,5 milliárd forint közpénzzel bélelték ki az ugyanazon a napon alapított, azonos székhelyű, offshore hátterű cégeket
Titkok és szolgák: a hülyének nézett ország
Lázár János „zseniális” üzleti húzása: bannerekért adta el a vásárhelyi iskola épületét egy szexiparban (is) érdekelt internetes cégnek
Egy úr a zűrből: százmilliókkal károsíthatott meg magánszemélyeket (is) az Electro World vezére!
Drog, prostik, Vizoviczki, avagy „mit tehet a rendőrség egy olyan szórakozóhellyel szemben, ahol befolyásos politikusok, parlamenti képviselők a törzsvendégek”?
Friss cikkek
 
           
ImpresszumKapcsolatMédiaajánlat