Ma: 2021.01.12. Vissza a főoldalra
RSS
 
Keresés
 
Rovatok
Info 
Gazdasági bűnügyek
Idős emberektől csalt ki pénzt egy 30 éves tatabányai férfi
Privatkopo.hu 2020.12.11. 7:32:00

S. József 2020. október 1-jén, 15 óra körül úgy jutott be egy tatabányai idős személy lakásába. Az álnevet használó férfi magát banki alkalmazottnak adta ki, és rávette a lakót, hogy részére pénzt adjon át, azt ígérte. meg tudja duplázni azt. A tettes végül több százezer forinttal együtt távozott, úgy, hogy - a sértett figyelmét elterelve - még két gyűrűt is ellopott.S. József legalább két alkalommal egy másik tatabányai idős sértett lakásába is bement, ekkor a családsegítő szolgálat munkatársának adta ki magát. A férfi ekkor is kihasználta a lakó jóhiszeműségét és pénzt vett át azért, hogy a közüzemi számlákat befizesse. Egyik alkalommal a lakásból a nő pénztárcáját is ellopta, valamint tartozás miatt további összeget csalt ki. S. József ekkor is több százezer forintot szerzett meg.

A Tatabányai Rendőrkapitányság nyomozói a nyomozati cselekmények során azonosították a 30 éves tatabányai férfit, akit december 8-án elfogtak. Ellene 2 rendbeli csalás bűntett és 2 rendbeli lopás miatt indult büntetőeljárás.

A gyanúsítottat a rendőrség őrizetbe vette és kezdeményezésére a Tatabányai Járási Ügyészség indítványt tett a letartóztatására, amit a Tatabányai Járásbíróság 2020. december 10-én elrendelt.

(Fotó: illusztráció)

További friss információk
Okmányirodai ügyintéző megvesztegetése útján juttattak unión kívüli személyeket magyar útlevélhez
Ingyen tankolással vesztegették meg a NAV egyik volt igazgatóhelyettesét
Jogerősen hét év fegyházra ítélték a budapesti éjszaka bukott császárát, Vizoviczki Lászlót
„K. Diánának” sem kell aggódnia a karácsonyi ajándékok beszerzése miatt - „unokázós” csalás miatt őrizetbe vették
Letartóztatás helyett házi őrizetbe helyezték Bige Lászlót
 
Top cikkek
Kilógó lóláb: 12,5 milliárd forint közpénzzel bélelték ki az ugyanazon a napon alapított, azonos székhelyű, offshore hátterű cégeket
Titkok és szolgák: a hülyének nézett ország
Lázár János „zseniális” üzleti húzása: bannerekért adta el a vásárhelyi iskola épületét egy szexiparban (is) érdekelt internetes cégnek
Egy úr a zűrből: százmilliókkal károsíthatott meg magánszemélyeket (is) az Electro World vezére!
Drog, prostik, Vizoviczki, avagy „mit tehet a rendőrség egy olyan szórakozóhellyel szemben, ahol befolyásos politikusok, parlamenti képviselők a törzsvendégek”?
Friss cikkek
 
           
ImpresszumKapcsolatMédiaajánlat