Ma: 2020.01.26. Vissza a főoldalra
RSS
 
Keresés
 
Rovatok
Info 
Gazdasági bűnügyek
Szokásos üzemmód: házi őrizetben a közel 20 milliót sikkasztó BKV-s
FH 2010.12.01.

A rendőrök elfogták azt a BKV-dolgozót, aki a gyanú szerint egy cég nevében egy általa nyitott számlaszámot helyezett el a közlekedési vállalat rendszerében. A már korábban megkötött szerződés alapján a BKV elutalta az abban szereplő összeget a megadott számlaszámra. A pénzt a BKV szerződött partnere helyett a nemrég elfogott férfi vette fel. Jelentős kárt okozó csalás miatt indult ellene eljárás.A Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) kedd esti tájékoztatása szerint a férfit azzal gyanúsítják, hogy "egy közlekedési társaság" dolgozójaként a munkaadója, illetve egy másik cég között létrejött elszámolási megállapodásra hivatkozva hamis számlaszámot helyezett el munkahelyének pénzügyi rendszerében. A hamis számlát ő nyitotta, hogy a munkaadója arra utalja a szerződött partnerének járó pénzt. A 31 éves férfit a BRFK gazdaságvédelmis nyomozói Szegeden fogták el.

A Népszava internetes oldala az ügy kapcsán azt írja, hogy ez volt az az ügy, amelyben Kocsis István, a BKV vezérigazgatója november közepén feljelentést tett a rendőrségen. A lap szerint a gyanúsított BKV-dolgozó 18 millió forintot sikkasztott el a közlekedési társaság pénzéből. A bíróság őrizetbe vétele után házi őrizetbe helyezte.

További friss információk
Bűnügyi őrizetben az internetes csaló
Letöltendő börtönbüntetést kért az ügyészség Gáspár Győzőre - van felfüggesztett szabadságvesztése is a „celebnek”
274 millió forint áfát csalt el a kecskeméti étolajos bűnszervezet
Olaszországban fogták el a nigériai pénzmosót
Megerősítette a legfőbb ügyész: nyomoznak a milliárdos egészségügyi kartell ügyében
 
Top cikkek
Kilógó lóláb: 12,5 milliárd forint közpénzzel bélelték ki az ugyanazon a napon alapított, azonos székhelyű, offshore hátterű cégeket
Titkok és szolgák: a hülyének nézett ország
Lázár János „zseniális” üzleti húzása: bannerekért adta el a vásárhelyi iskola épületét egy szexiparban (is) érdekelt internetes cégnek
Egy úr a zűrből: százmilliókkal károsíthatott meg magánszemélyeket (is) az Electro World vezére!
Drog, prostik, Vizoviczki, avagy „mit tehet a rendőrség egy olyan szórakozóhellyel szemben, ahol befolyásos politikusok, parlamenti képviselők a törzsvendégek”?
Friss cikkek
 
           
ImpresszumKapcsolatMédiaajánlat