Ma: 2018.11.13.
RSS
 
Keresés
 
Rovatok
Info


 
Vissza a főoldalra
Életfogytig tartó fegyházbüntetésre ítélték Tompa Eszter gyilkosát
index.hu 2018.06.04. 17:57:00

Aljas indokból, különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés miatt életfogytig tartó fegyházra ítélte - első fokon - a Győri Törvényszék azt a gönyüi férfit, aki 2003 szeptemberében, Győrben véletlenül elütötte, majd megölte az akkor 22 éves Tompa Esztert. A férfit 13 évvel a gyilkosság után, tavaly januárban, egy DNS-vizsgálatnak köszönhetően kapták el.A bíró szerint az aljas indokból elkövetett emberölés minősítése a 36 éves S. Attila esetében helytálló, mert azért ölte meg a nőt, hogy leplezze a közúti balesetet. A különös kegyetlenséggel minősítés pedig azért, mert az igazságügyi orvosszakértők szerint a nő a balesetben legfeljebb nyolc napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett, ugyanakkor a bántalmazás miatt 43 sérülése keletkezett, és legalább tizenöt percig tartott a fojtogatás miatti fuldoklása.

A bíró súlyosító körülményként értékelte azt, hogy a férfi 13 évig leplezte tettét, valamint kitartó szándéka volt a fojtogatásra egy olyan ember ellen, aki nála sokkal gyengébb és sérült volt, továbbá azt, hogy félrevezette a rendőrséget. Enyhítő körülmény a vádlott büntetlen előélete és az, hogy beismerte az emberölést.

Az utolsó szó jogán a vádlott azt mondta, hogy megbánta tettét és vállalja a felelősséget, de a minősítő körülményeket nem ismeri el. „Huszonkét éves voltam akkor, nem tudom miért döntöttem úgy” - próbálta elkenni a felelősségét.

Az ítélet nem jogerős, a 10 millió forintos bűnügyi költség megtérítésére is kötelezett vádlott előzetes letartóztatásban marad.

További friss információk
Börtönből telefonálva károsítottak meg harminckét embert
Jogerősen is öt év fegyházbüntetésre ítélték Kisbandit, az alvilág volt bankárát
Újabb munkaerő-kölcsönző bűnszervezetet számoltak fel a NAV nyomozói
Gázszerelőnek adta ki magát
Hatszázmillió forint adót „felejtett el” befizetni két autókereskedő
 
Top cikkek
Kilógó lóláb: 12,5 milliárd forint közpénzzel bélelték ki az ugyanazon a napon alapított, azonos székhelyű, offshore hátterű cégeket
Nulladik típusú találkozások: Pintér Sándor és a furcsa véletlenek
Titkok és szolgák: a hülyének nézett ország
Lázár János „zseniális” üzleti húzása: bannerekért adta el a vásárhelyi iskola épületét egy szexiparban (is) érdekelt internetes cégnek
Egy úr a zűrből: százmilliókkal károsíthatott meg magánszemélyeket (is) az Electro World vezére!
Friss cikkek
 
           
ImpresszumKapcsolatMédiaajánlat