Ma: 2020.08.30. Vissza a főoldalra
RSS
 
Keresés
 
Rovatok
Info 
Gazdasági bűnügyek
Tucatnyi korrupt pénzügyőrt helyeztek előzetes letartóztatásba
Privatkopo.hu 2018.05.31. 8:01:00

Kedden összesen 33 embert vettek őrizetbe a röszkei határállomáson, valamennyiüket korrupcióval vádolják. A Nemzeti Védelmi Szolgálat (NVSZ) hónapok óta figyelte őket. Szerdán csak a csoport egyik fele állt bíróság elé, csütörtökön folytatják az eljárást.Bilincsben, vezetőszáron hozták a vesztegetéssel gyanúsított pénzügyőröket szerdán a szegedi bíróságra. Sorban egymás után, összesen 16 embert. Órákon át tartott a tárgyalásuk, végül a többség előzetes letartóztatásba került. Rajtuk kívül még 15 vámost vádolnak korrupcióval, valamennyien a röszkei határátkelőhelyen dolgoztak. Főként beosztott állományban, de néhányan tisztként.

Kedden fogták el őket egy összehangolt razziában. Úgy tudni, a Nemzeti Védelmi Szolgálat (NVSZ) hónapok óta figyelte őket.

A hivatali vesztegetést a törvény szigorúan bünteti, a most lebukott vámosok akár nyolc év szabadságvesztésre is ítélhetik.

Szinte napra pontosan egy éve ugyancsak Röszkén nyolc pénzügyőrt fogtak el, akiknél több ezer eurót találtak. A valaha volt legnagyobb vámosmaffiát 2015-ben buktatták le Záhonynál, az ukrán-magyar határnál, ötven főből állt. Fizetésük kétszeresét keresték meg naponta. A jól fizető csempészek vihettek mindent, cigarettát, szeszes italt, üzemanyagot, de még permetezőszert is. A módszerük egyszerű volt, a sofőr vagy az utasok az útlevélbe rakták a pénzt, amit a vámos az alsóneműjébe tett el. Volt olyan előállított, akinek a rajtaütéskor csaknem ezer euró volt a melltartójában.

A most korrupcióval vádolt pénzügyőrök tárgyalása folytatódik. Csütörtökön további 15 gyanúsított előzetes letartóztatásáról döntenek majd.

További friss információk
Étolajban és cukorban utaztak, többmilliárdnyi áfát elcsaltak - letartóztatásba kerültek
„Unokázós” bűnbanda tagjait vették őrizetbe a kecskeméti rendőrök
Idősekre utazó csalókat fogtak el a székesfehérvári nyomozók
Bűnszövetségben csalták az áfát - százmillió forintot szagolt ki Cappy, a NAV pénzkereső kutyája
Nem fizettek jövedéki adót a forgalomba hozott bázisolaj után, 754 millió forint kárt okoztak a költségvetésnek
 
Top cikkek
Kilógó lóláb: 12,5 milliárd forint közpénzzel bélelték ki az ugyanazon a napon alapított, azonos székhelyű, offshore hátterű cégeket
Titkok és szolgák: a hülyének nézett ország
Lázár János „zseniális” üzleti húzása: bannerekért adta el a vásárhelyi iskola épületét egy szexiparban (is) érdekelt internetes cégnek
Egy úr a zűrből: százmilliókkal károsíthatott meg magánszemélyeket (is) az Electro World vezére!
Drog, prostik, Vizoviczki, avagy „mit tehet a rendőrség egy olyan szórakozóhellyel szemben, ahol befolyásos politikusok, parlamenti képviselők a törzsvendégek”?
Friss cikkek
 
           
ImpresszumKapcsolatMédiaajánlat