Ma: 2020.09.28. Vissza a főoldalra
RSS
 
Keresés
 
Rovatok
Info 
Gazdasági bűnügyek
Nem létező potencianövelő üzletre kért kölcsönöket, felfüggesztett szabadságvesztésre ítélték
Privatkopo.hu 2020.06.23. 10:48:00

A Tatabányai Járási Ügyészségnek a nagyobb kárt okozó csalás bűntette miatt benyújtott vádirata alapján a bíróság végrehajtásában felfüggesztett szabadságvesztésre és pénzbüntetésre ítélte azt a tatabányai férfit, aki nem létező potencianövelő üzletben való érdekeltségére hivatkozással kért kölcsön pénzt a sértettől.A vádirat szerint a férfi a 2018. szeptember 1. napja és 2018. október 30. napja közötti időszakban, több alkalommal kért különböző pénzösszegeket ismerősétől azzal a valótlan ürüggyel, hogy egy potencianövelő üzletben érdekelt és befektetési célból van szüksége kölcsönre, amely befektetés néhány napon belül többszörösen megtérül. A sértett összesen kilenc alkalommal adott különböző összegeket a vádlottnak az előnyös befektetés reményében.

A vádlott ugyancsak valótlanul azt állította sértettnek, hogy végrehajtó ismerőse révén segítséget tud nyújtani neki abban, hogy a sértett kedvező áron saját lakáshoz juthasson, és az ezzel kapcsolatos ügyintézés megkezdéséhez 270 000 forintot kért a sértettől.

A vádlottnak a kölcsönök visszafizetésére, valamint arra, hogy a sértettnek ingatlant szerezzen, sem reális lehetősége, sem szándéka nem volt.

Az elkövető  a sértettnek 645 000 forint összegű kárt okozott, amely nem térült meg.

Az ügyészségnek a vádiratban írt indítványa alapján a Tatabányai Járásbíróság a férfit, mint különös visszaesőt, 1 év és 10 hónap, végrehajtásában 3 év próbaidőre felfüggesztett szabadságvesztésre, valamint  200 000 forint pénzbüntetésre ítélte, továbbá kötelezte őt arra, hogy térítse meg a sértettnek az okozott kárt.

További friss információk
7 év fegyház „unokázós” csalásokért, az ügyészség súlyosításért fellebbezett
170 ezer euró korrupciós pénzt vágott zsebre egy határrendész
Tenerifén bujkált a közel 900 millió forintos költségvetési csalásért elítélt férfi
Egy szerelmespár izgalmas programja: pénzhamisítás
Korrupciós ajánlatot tett, de nem annak, akinek tervezte
 
Top cikkek
Kilógó lóláb: 12,5 milliárd forint közpénzzel bélelték ki az ugyanazon a napon alapított, azonos székhelyű, offshore hátterű cégeket
Titkok és szolgák: a hülyének nézett ország
Lázár János „zseniális” üzleti húzása: bannerekért adta el a vásárhelyi iskola épületét egy szexiparban (is) érdekelt internetes cégnek
Egy úr a zűrből: százmilliókkal károsíthatott meg magánszemélyeket (is) az Electro World vezére!
Drog, prostik, Vizoviczki, avagy „mit tehet a rendőrség egy olyan szórakozóhellyel szemben, ahol befolyásos politikusok, parlamenti képviselők a törzsvendégek”?
Friss cikkek
 
           
ImpresszumKapcsolatMédiaajánlat