Ma: 2021.08.05.
RSS
 
Keresés
 
Rovatok
Info


 
Vissza a főoldalra
Nem létező potencianövelő üzletre kért kölcsönöket, felfüggesztett szabadságvesztésre ítélték
Privatkopo.hu 2020. 06. 23. 10:48:00

A Tatabányai Járási Ügyészségnek a nagyobb kárt okozó csalás bűntette miatt benyújtott vádirata alapján a bíróság végrehajtásában felfüggesztett szabadságvesztésre és pénzbüntetésre ítélte azt a tatabányai férfit, aki nem létező potencianövelő üzletben való érdekeltségére hivatkozással kért kölcsön pénzt a sértettől.A vádirat szerint a férfi a 2018. szeptember 1. napja és 2018. október 30. napja közötti időszakban, több alkalommal kért különböző pénzösszegeket ismerősétől azzal a valótlan ürüggyel, hogy egy potencianövelő üzletben érdekelt és befektetési célból van szüksége kölcsönre, amely befektetés néhány napon belül többszörösen megtérül. A sértett összesen kilenc alkalommal adott különböző összegeket a vádlottnak az előnyös befektetés reményében.

A vádlott ugyancsak valótlanul azt állította sértettnek, hogy végrehajtó ismerőse révén segítséget tud nyújtani neki abban, hogy a sértett kedvező áron saját lakáshoz juthasson, és az ezzel kapcsolatos ügyintézés megkezdéséhez 270 000 forintot kért a sértettől.

A vádlottnak a kölcsönök visszafizetésére, valamint arra, hogy a sértettnek ingatlant szerezzen, sem reális lehetősége, sem szándéka nem volt.

Az elkövető  a sértettnek 645 000 forint összegű kárt okozott, amely nem térült meg.

Az ügyészségnek a vádiratban írt indítványa alapján a Tatabányai Járásbíróság a férfit, mint különös visszaesőt, 1 év és 10 hónap, végrehajtásában 3 év próbaidőre felfüggesztett szabadságvesztésre, valamint  200 000 forint pénzbüntetésre ítélte, továbbá kötelezte őt arra, hogy térítse meg a sértettnek az okozott kárt.

További friss információk
Újabb őrző-védő bűnszervezetet számoltak fel a NAV pénzügyi nyomozói - 4,5 milliárd forint áfát és járulékot csaltak el
Több mint hárommilliárd forint adót csalt az őrző-védő bűnszervezet
Befektetésre kért kölcsön, felélte a pénzt
Vesztegetés bírósági eljárásban: kedvező vallomásért cserébe rendszeres havi juttatást ajánlott a vádlott társának a volt rendőr alezredes
Letartóztatásban az idős férfi lakását elcsaló férfi
 
Top cikkek
Brutális cigánybűnöző bandája hálózta be az alkoholista, pszichiátriai problémákkal küzdő milliárdos üzletembert
Váratlan fordulat! „Örökösként” jelentkezett a halálra égetett milliárdos volt „élettársa”, akiről az üzletember korábban a gyámhivatalnak azt állította, hogy rendszeresen meglopja, mérgezi - a nő testvére a TEK műveleti főosztályvezetője
Ideiglenes gondnok a később halálra égett milliárdos lányainak: „nem találkozhatnak az apukájukkal a politika miatt”
Egy budai milliárdos furcsa halála: „Makai Zsolt emberei hangoztatták egy társaságban, hogy nincs mitől tartaniuk, mert velük vannak a XII. kerületi rendőrök és néhány fideszes politikus”
A tűzhalált halt milliárdos lánya: „a XII. kerületi rendőrök nemhogy nem segítettek, hanem kifejezetten akadályoztak abban, hogy édesapám életét megmentsem”
Friss cikkek
 
           
ImpresszumKapcsolatMédiaajánlat