Ma: 2019.09.21. Vissza a főoldalra
RSS
 
Keresés
 
Rovatok
Info 
Gazdasági bűnügyek
Vesztegetést fogadtak el a pénzügyőrök, vádat emeltek ellenük
Privatkopo.hu 2019.05.06. 13:03:00

Hivatali vesztegetés elfogadásának bűntettével és az ehhez kapcsolódóan elkövetett két rendbeli, hivatalos személy által elkövetett közokirat-hamisítás bűntettével vádolja az ügyészség a Nemzeti Adó- és Vámhivatal két pénzügyőrt, akik még 2017-ben fogadtak el kenőpénzt - derül ki a Központi Nyomozó Főügyészség közleményéből.A vesztegetést elfogadó volt pénzügyőr vádlottak terhére rótt bűncselekmények büntetési tételének felső határa tizenkét év. A korrupciós pénzt átadó gyanúsított a nyomozás során elhunyt, ezért az ügyészség vele szemben az eljárást megszüntette.

A vádirati tényállás szerint  a vádlottak 2017. augusztus 29-én két szabolcsi település közötti útszakaszon megállítottak egy gépkocsit, amit egy általuk jövedéki jogsértés elkövetése miatt korábbról ismert férfi vezetett. Az autó átvizsgálásakor 4 üveg magyar zárjegy nélküli vodkát és 2 doboz magyar adójegy nélküli cigarettát találtak. Miután a termékeket betették a szolgálati kocsiba, közölték a férfival, hogy jövedéki jogsértés miatt bírságot kell fizetnie.

A férfi kérte, hogy a szabályszerű eljárástól tekintsenek el, amiért cserébe a vádlottak 30 ezer forintot kértek. A férfi először ezt sokallta, végül elfogadva az összeget, a bankjegyeket összehajtva az útlevelébe tette, amelyet ezt követően átadott a pénzügyőröknek. A vádlottak a pénzt kivették, ezután az útlevelet visszaadták, majd elhajtottak a helyszínről és az ellenőrzési adatlapon valótlanul azt rögzítették, hogy nem állapítottak meg jogsértést.

A vodkával és a cigarettával kapcsolatban rádión azt jelentették, hogy azokat a városi piac mellett, illetve egy buszmegállónál találták, majd később valótlan tartalmú ellenőrzési jegyzőkönyvet, valamint lefoglalásról rendelkező végzést készítettek.

További friss információk
Angol telefonszámról „dolgoztak” az unokázós csalók
Több mint másfél milliárd forintot csalt el egy munkaerő-kölcsönző bűnszervezet
Elítélte a bíróság a „nádudvari uzsoraügy” két vádlottját
3 év börtönbüntetés a csaló nőnek
Adathalászok hálójába kerültek a pénzmosás olasz és afgán sértettjei - elítélték a román pénzmosót
 
Top cikkek
Kilógó lóláb: 12,5 milliárd forint közpénzzel bélelték ki az ugyanazon a napon alapított, azonos székhelyű, offshore hátterű cégeket
Nulladik típusú találkozások: Pintér Sándor és a furcsa véletlenek
Titkok és szolgák: a hülyének nézett ország
Lázár János „zseniális” üzleti húzása: bannerekért adta el a vásárhelyi iskola épületét egy szexiparban (is) érdekelt internetes cégnek
Egy úr a zűrből: százmilliókkal károsíthatott meg magánszemélyeket (is) az Electro World vezére!
Friss cikkek
 
           
ImpresszumKapcsolatMédiaajánlat